Zlatko Dalic visează frumos: ”Dacă Dumnezeu va dori, vom fi şi campioni!”

Croația s-a calificat dramatic, miercuri, în finala Cupei Mondiale, după ce a învins cu scorul de 2-1, după prelungiri, naționala Angliei.

Reprezentativa Croației s-a calificat pentru prima dată în istoria sa în finala Cupei Mondiale, acolo unde o va întâlni, duminică, pe Franța. Confruntarea din ultimul act al competiției, va fi o reeditare a semifinalei din 1998, atunci când croații au pierdut în fața reprezentativei ”cocoșului galic”. De această dată, Zlatko Dalic și elevii săi par mai hotărâți ca niciodată să cucerească marele trofeu:

Încă nu ne-am spus ultimul cuvânt. Avem încă un meci de jucat. Am venit în Moscova şi am spus că vrem să rămânem aici. Şi dacă Dumnezeu va dori, vom fi şi campioni“, a declarat Dalic la finalul partidei cu Anglia.

Citește și Gareth Southgate, după eliminarea Angliei: ”Croația a avut altă față în a doua repriză. S-a declanșat furtuna!”

După calificarea istorică în finala Cupei Mondiale, selecționerul Dalic s-a arătat foarte mulțumit pentru cum s-au organizat jucătorii săi pe teren și i-a felicitat pentru dăruirea de care au dat dovadă:

Felicitări jucătorilor, care nu sunt deloc normali. Este fantastic modul în care au jucat această semifinală. Modul în care au alergat, modul în care au luptat. Toate acestea sunt pentru istorie. Le mulţumesc tuturor: jucătorilor, fanilor, oamenilor din Croaţia, a concluzionat selecționerul Croației.