Croația a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale din Rusia după executarea loviturilor de departajare. Reprezentativa țării gazdă a avut mai multe ocazii de gol, dar selecționerul croat Zlatko Dalic s-a declarat mulțumit de modul în care jucătorii săi au luptat pentru calificare.

1-1 a fost scorul după 90 și 2-2 după 120 de minute în partida de la Soci. Denis Cerișev a deschis scorul în minutul 31, iar Andrej Kramaric a egalat în minutul 39. Domagoj Vida a înscris în minutul 101, iar Marios Fernandes a restabilit egalitatea în minutul 115.

La loviturile de departajare, Croația s-a impus cu 4-3. Smolov și Fernandes au ratat pentru ruși, iar Kovacic a fost singurul croat care nu a reușit să marcheze.

Nu a fost un meci frumos, dar a fost o luptă. Vreau să-i felicit pe băieţi pentru efort şi pentru tot ce au făcut pentru a duce Croaţia în semifinale. Trebuie să fim toţi foarte mândri, pentru că Croaţia a fost efectiv spectaculoasă. Am avut și noroc și îi mulțumim lui Dumnezeu. După loviturile de la 11 metri, emoțiile m-au copleșit. Nu plâng des, dar acum am avut un motiv bun. I-am făcut fericiți pe toți cei din Croația„, a spus Dalic la conferința de presă.

Selecționerul Croației a dat asigurări că jucătorii vor fi la nivel înalt din toate punctele de vedere în semifinala de miercuri cu naționala Angliei. Croații au jucat două partide de 120 de minute plus lovituri de departajare.

Evident că există resurse de energie pentru meciul cu Anglia. Suntem foarte motivați și vom încerca să punem în aplicare cel mai bun joc al nostru. Va fi o nouă bătălie, dar am încredere că ne vom califica. Nu vrem să ne oprim aici. Ar fi păcat să nu ajungem în finală la Moscova„, a mai declarat Zlatko Dalic.

Croația s-a calificat în semifinalele unei Cupe Mondiale pentru prima dată după 1998, când generația lui Davor Suker și Zvonimir Boban a impresionat întreaga lume.