RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Ziua în care naționala a scris istorie! 26 de ani de la duelul România – Argentina de la World Cup 1994

3 iulie este o zi de care ne amintim mereu cu mândrie pentru că marchează cel mai mare succes din istoria primei reprezentative a României. 

Victoria cu 3-2 în fața sud-americanilor ne-a trimis în sferturile Cupei Mondiale din Statele Unite. Acolo, România a fost eliminată dramatic de Suedia și a ratat astfel o semifinală de vis cu Brazilia.

„Sunt sigur că România ar fi oferit un joc mai deschis și mai interesant decât Suedia în semifinale, din cauză că era o echipă ofensivă. România ar fi jucat fără presiune și ar fi putut folosi acest lucru în avantajul ei pentru a produce o surpriză. Ar fi fost un meci entuziasmant, sunt sigur.

Hagi era într-o formă grozavă, la fel ca restul echipei României și ar fi fost interesant să vedem un astfel de meci. Aveam 22 de ani și îmi plăcea mult să îl urmăresc jucând într-o poziție similară celei pe care evoluam eu. Acea echipă a României era foarte impresionantă. Îmi amintesc și de Popescu, un alt jucător excelent”, a declarat brazilianul Rivaldo. 

A fost un turneu final la care și Bulgaria a scris istorie. Dimitar Berbatov și-a adus și el aminte de vara fierbinte din urmă cu 26 de ani.

„Îmi aduc aminte cel mai mult de Hagi, care e un prieten bun al lui Stoichkov. Stângul lui Hagi era incredibil, iar ca statură semăna cu Maradona. Amândoi aveau aceeași viziune pe teren prin marcarea golurilor, pasele decisive, felul în care improvizau pe teren. 

Nu există dubiu că Hagi este cel mai bun jucător pe care l-a dat România. Mereu mi-a plăcut să-l urmăresc jucând, pentru că mereu făcea lucruri neobișnuite pe care îmi plăcea să le văd într-un meci. Popescu era, de asemenea, un fundaș grozav, știa cum să se apere și gândea mereu cu doi-trei pași înaintea celorlalți”, a adăugat fostul mare fotbalist bulgar.

CITEȘTE ȘI –>> Motivul pentru care Ion Gheorghe a refuzat-o pe Dinamo: “M-a sunat tatăl lui”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare