Zile decisive pentru FRF cu privire la accesul fanilor la Euro 2020! Situație neagră pentru trei orașe-gazdă

Sursa foto: Credit Photo by Valya Egorshin/NurPhoto, Profimedia Images

Mai sunt doar două luni până la startul Euro 2020, iar în aceste zile se dicută intens în legătură cu prezența fizică a fanilor la competiția fotbalistică.

Intenția celor de la UEFA este ca turneul final să se dispute cu spectatori în tribune. În acest sens, a dat un termen limită, de 7 aprilie, fiecărei federații pentru a transmite decizia lor și măsurile luate în acest sens.

Arena Nationala Atletico Chelsea

București organizează patru meciuri de la Euro, iar oficialii români sunt optimiști în ceea ce privește accesul publicului pe Arena Națională. Cei de la FRF, prin consilierul forului, Răzvan Mitroi, au transmis că fanii pot avea acces în proporție de 25 la sută din capacitatea stadionului doar ”în cazul în care evoluția epidemiologică este favorabilă”.

Șeful MTS, Eduard Novak, a avut o întânire cu reprezentanții UEFA, însă nu s-a stabilit nimic concret. Totuși, a afirmat că totul depinde de măsurile luate de guvern și de răspândirea pandemiei. Decizia finală trebuie trimisă către UEFA până miercuri, 7 aprilie.

arena nationala

Din cauza situației epidemiologice din Europa, trei orașe riscă să piardă dreptul de organizare a Euro: Bilbao, Dublin și Glasgow, deoarece UEFA nu a primit garanții din partea acestor orașe cu privire la accesul fanilor pe stadion.

Turneul final al Campionatului European, amânat pentru 2021, va fi între 11 iunie și 11 iulie și se va disputa în 12 orașe, pe fondul aniversării a 60 ani de când se organizează acest turneul final la nivel european.

CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020. Anunț de ultim moment. Câți suporteri vor putea asista la meciurile organizate pe Național Arena