Webo continuă șirul acuzațiilor la adresa arbitrului Colțescu: “Să-l dăm exemplu”. Ce a mai declarat în presa internațională

Pierre Webo, antrenorul secund al echipei Istanbul Bașakșehir, a oferit o nouă reacție după scandalul cu tentă rasistă izbucnit marți seară, la Paris.

Camerunezul a declarat, pentru publicația spaniolă El Transistor, că arbitrul român Sebastian Colțescu ar fi trebuit să-l indice “al treilea din rând”, și să nu foloseasca termenul de “negru”.

Am auzit ‘acel negru’, i-am spus arbitrului de ce m-a numit negru și nu a spus nimic, m-a dat afară și gata. Ar fi putut spune ‘al treilea din rând’, dar cuvinte precum ‘negru’ nu ar trebui să fie folosite în fotbal. Trebuie să dăm un exemplu, trebuie să evitam aceste cuvinte, cu atât mai mult într-o competiție ca Liga Campionilor.

Nici jucătorii de la PSG nu au mai vrut să joace cu arbitrul respectiv. Au fost foarte amabili, au venit în vestiarul nostru. În schimb, niciunul dintre arbitri nu a făcut asta“, a declarat secundul de la Basaksehir, pentru sursa citată, care omite să spună și că arbitrul Colțescu a fost numit “țigan”.

webo

Meciul de fotbal Paris Saint-Germain – Istanbul Başakşehir, din cadrul etapei a șasea a grupelor Ligii Campionilor, a fost întrerupt în urma unui incident considerat rasist.

Arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu, într-o conversație cu Ovidiu Hațegan, l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce, camerunezul Pierre Achille Webo, cu termenul de ”tipul negru”. Cele două echipe au părăsit terenul acuzând remărci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Citește și EXCLUSIV | Kamara, o nouă reacție în scandalul cu tentă rasistă: ”Dacă era așa, nu mai locuiam aici”