Filip Mrzljak (26 de ani) este ultimul sosit în „haita” din Stefan cel Mare. Croatul a fost una dintre principalele ținte ale lui Dinamo pentru această perioada de mercato, clubul încercând să îl aducă și în ianuarie 2018.

Mrzljak este un mijlocaș defensiv, dar poate juca și ca fundaș central.

1,2 milioane de euro este cota de piață a lui Filip Mrzljak, potrivit Transfermarkt. A jucat în 29 de meciuri pentru Astra Giurgiu în sezonul trecut și a înscris 2 goluri.

Știu unde am venit și vreau să arăt pe teren că sunt bun și merit să fiu la Dinamo. Mă gândesc la toate meciurile, nu doar la derby-uri. Trebuie să fim focusați să câștigăm cu fiecare adversar. Nu numai contra FCSB!”, a declarat Filip Mrzljak pentru Gazeta Sporturilor.

Croatul a dezvăluit cum a învățat limba română: „Nu sunt român decât 50 la sută, am învățat limba voastră simplu: am luat un creion, o foaie de hârtie, am scris cuvântul în română, apoi în engleză, apoi în croată, așa am ajuns să pot vorbi fără probleme mari”.

Mrzljak va debuta în tricoul lui Dinamo împotriva scoțienilor de la Kilmarnock, miercuri seară, și deja s-a antrenat sub comanda lui Eugen Neagoe, pe care îl știe de la Pandurii.

Filip Mrzljak consideră că Dinamo este una dintre favorite la câștigarea titlului în sezonul viitor: „Oriunde am fost, m-am gândit doar la cum să fiu numărul 1, să câștigăm titlul. Dacă nu credeam că era posibil, nu veneam la Dinamo”.

Dinamo Zagreb, Radnik Sesvete, Lokomotiva Zagreb, Pandurii Tg. Jiu și Astra Giurgiu sunt echipele la care a evoluat Filip Mrzljak în carieră.