Sub presiune după ultimele meciuri ale primei reprezentative, Cosmin Contra ar putea renunţa la echipa naţională în cazul în care va rata calificarea la EURO 2020. Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români este gata să îi ia locul pe banca tricolorilor.

Dan Petrescu s-a declarat un susţinător al selecţionerului, şi i-a criticat pe cei care au pus la zid echipa naţională după dubla cu Spania şi Malta.

„Contra este un antrenor foarte bun, sută la sută ne califică la EURO şi aşa va închide gura la toată lumea. El trebuie să se concentreze la meciurile cu Suedia şi Norvegia, să câştige meciurile pentru că poate să o facă. Pot să spun că dacă am bătut Malta cu 1-0 nu e un dezastru, Spania a bătut Malta cu 2-0. Croaţia a făcut egal cu Azerbaidjan, dacă locul trei din lume a făcut egal, îi omoară pe croaţi acum?! Trebuie să criticăm, dar nu să facem o dramă, echipa a câştigat, să scoatem şi lucruri pozitive: Bordeanu a făcut un meci excelent la debut, Puşcaş joacă foarte bine, eu zic că şi Chiricheş şi-a făcut datoria” – a spus Petrescu la Digi Sport.

Petrescu nu şi-a ascuns însă dorinţa de a ajunge la un moment dat în funcţia de selecţioner.

„Îmi doresc Contra să califice echipa la europene şi Dan Petrescu să continue la CFR Cluj, dar într-o zi îmi doresc sută la sută să antrenez echipa naţională, aş da orice să antrenez echipa naţională. Acum îmi doresc sută la sută Contra să se califice, iar eu într-o zi să fiu la naţională, mai mult nu vreau să spun!” – a încheiat Petrescu.

Dan Petrescu şi-a început cariera de antrenor în urmă cu 16 ani. Are în palmares trei titluri de campion în Liga 1, o Supercupă a României, un titlu de câştigător al diviziei secunde din Rusia şi o Cupă câştigată în China.