Visul unui nume mare al fotbalului: “România – Bulgaria, finală pentru calificarea la Euro!”

Astăzi se joacă primele baraje pentru calificarea la turneul final, amânat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus. 

Câștigătoarele partidelor din această seară se vor duela pe 12 noiembrie în meciurile care vor stabili ultimele 4 echipe prezente la Euro 2020. Dimitar Berbatov și-ar dori ca Bulgaria și România să fie adversare peste o lună la Sofia într-un joc de totul sau nimic pentru cele două țări vecine.

Fostul mare atacant de la sud de Dunăre a analizat și șansele de calificare în cazul unui duel direct între tricolori și bulgari.

„Cred că Bulgaria ar putea avea un mic avantaj,” a spus Berbatov care a avut șansa să evolueze la un turneul final al CE, în 2004.

berbatov bulgaria

A fost de altfel și ultima competiția majoră la care naționala Bulgariei a fost prezentă. România și Bulgaria s-au întâlnit ultima dată într-un meci oficial în noiembrie 2007.

Atunci, bulgarii s-au impus cu 1-0, într-un meci fără prea mare miză, pentru că România era deja calificată la Euro 2008, din Elveția și Austria. Bulgaria întâlnește astăzi Ungaria pe teren propriu în semifinala Ligii C a Nations League.

CITEȘTE ȘI –>> Mihai Stoica, scandalizat de ultima decizie luată la loturile naționale: “Nu îi mai spală nici Dâmbovița!”