În săptămâna în care se împlinesc 40 de ani de când Virginia Ruzici s-a impus la Roland Garros, o altă jucătoare de tenis din România are șansa de a cuceri marele trofeu. Pentru Simona Halep ar fi primul turneu de Grand Slam câștigat în carieră. În prezent manager al numărului 1 WTA, Virginia Ruzici a vorbit pentru site-ul turneului despre toate sacrificiile pe care le face Simona Halep pentru a se menține în top.

Presiunea este enormă, toată lumea se așteaptă ca Halep să câștige fiecare meci. Și asta se întâmplă de vreo patru ani. Singura jucătoare de tenis din țara noastră care a ridicat deasupra capului un trofeu de Grand Slam, a vorbit despre problemele pe care le traversează constănțeanca în drumul spre succes.

„Simona muncește mult și dă totul pentru tenis. I-a fost greu să treacă peste înfrângerea de anul trecut. În România, așteptările sunt foarte mari. Admir modul în care rezistă. Nu vă puteți imagina ce presiune este pe Simona din 2014. Lumea vrea ca ea să câștige absolut fiecare meci. Este imposibil. Nici Serena nu poate face asta.

Simona a avut suișuri și coborâșuri, dar a reușit să stea în top patru din 2014. Este foarte constantă și foarte puternică mental. Unii cred că a pierdut finala cu Ostapenko din această cauză, dar trebuie să se ia în calcul că a revenit de multe ori, cu Svitolina anul trecut și cu Kerber la Australian Open. Trebuie să fii puternică pentru a avea aceste reveniri”, a declarat Virgina Ruzici pentru site-ul turneului Roland Garros.

Virginia Ruzici, 63 de ani, a fost premiată în această săptămână la împlinirea a 40 de ani de la succesul ei la Roland Garros.

Simona Halep se va confrunta astăzi, după ora 16, cu Garbine Muguruza, pentru un loc în finala turneului de la Roland Garros.