Virgiliu Postolachi a obţinut anul trecut cetăţenia română, însă prezenţa sa la loturile naţionale rămâne o problemă fără rezolvare.

Familia jucătorului transferat în vară de la PSG la Lille a acuzat nepăsarea oficialilor FRF în ceea ce priveşte jucătorul în vârstă de 19 ani.

„Când dânşii aveau nevoie să ne facă să alegem să jucăm pentru România ne căutau şi de trei ori pe săptămână. Chiar l-au trimis şi pe domnul Geolgău la Paris. Acum, nici măcar domnul Geolgău nu mă mai sună. Nu am mai vorbit nici cu dânsul de foarte mult timp. Nici nu ştiu în ce stagiu este acel litigiu, dar timpul trece şi uitaţi că băiatul meu nu este selecţionat de nimeni. 

Fiul meu vrea să joace pentru România, dar nici nu mai poate să aştepte la nesfârşit. Este foarte important pentru fiul meu ca el să joace la 19 ani pentru o naţională, dar se pare că este greu să joace pentru România, deşi nu uitaţi că el a obţinut de un an cetăţenia acestei ţări”, a declarat Oleg Postolachi pentru Prosport.

Mihai Stoichiţă a explicat însă faptul că FRF s-a lovit de refuzul UEFA. Forul continental nu a permis convocarea lui Postolachi la echipele naţionale ale României.

„Eu îi înţeleg supărarea lui Oleg Postolachi, dar noi, cei de la FRF, am făcut tot ce a fost posibil omeneşte pentru băiatul lui. Ne-am dorit foarte tare ca Virgiliu să joace pentru România. Vreau să ştiţi că Geolgău s-a zbătut foarte tare, iar Mirel chiar s-a dus şi l-a urmărit. A vrut să îl selecţioneze, dar nu ne putem juca cu legea. Voi credeţi că dacă noi aveam dreptul să îl folosim el nu era selecţionat până acum? Dar ce vreţi să facem? Să îl chemăm aşa pe la antrenamente şi să nu avem dreptul să îl băgăm în meciuri? Nu vrem să riscăm să fim suspendaţi. Nu avem nevoie de alte scandaluri pe la forurile internaţionale. Îmi pare rău de situaţia în care este acum Virgiliu Postolachi, dar noi cei de la FRF nu ne putem juca cu leagea. Legea este Lege pentru toată lumea” – a explicat directorul tehnic al FRF.

Fotbalistul născut în Republica Moldova, la Edineţ, a semnat un contract pe patru ani cu Lille în această vară. Postolachi a ajuns în Franţa încă de la vârsta de doi ani, iar în 2013 s-a alăturat Academiei lui PSG.