Viorel Hizo nu concepe ratarea obiectivului: “Ar fi păcat ca Rapidul să nu promoveze în acest an”

Viorel Hizo (73 de ani) a vorbit despre situația clubului Rapid. Cel supranumit „Dulăul” este așteptat la clubul giuleștean, pentru a fi alături de antrenorul Nicolae Grigore.

Am venit într-un moment greu prima dată la Rapid, o singură dată n-am venit din această postură dar mereu am venit în momente dificile, cu probleme la echipă, cu probleme de lot.

Am adus primul trofeu la Rapid după Revoluție, Cupa Ligii în 1994 în care echipa câștiga la Arad categoric cu 5-1, un meci de excepție în care Lupu și-a arătat întreaga valoare, a fost anul în care Rapid s-a calificat în Cupa UEFA plecând de la penultimul loc în Divizia A cu 5 puncte.

Rapid 1

În acel moment pentru suporterii Rapidului, era mai important să bați Steaua decât să te clasezi într-o cupă europeană. Era o satisfacție morală decât orice primă pe care ți-o dădea clubul, era o satisfacție stând cu suporterii chiar și cu acei suporteri care, de multe ori mai săreau și calul. Galeria lui Mincea în acel moment își susținea echipa, era impresionant modul în care încuraja echipa”, a declarat Viorel Hizo, pentru Rapid TV.

Hizo i-a antrenat pe alb-vișinii de cinci ori de-a lungul carierei. Ultima data, în 2013, “Dulăul” a pregătit-o pe Ceahlăul Piatra Neamț. De-a lungul carierei de antrenor, Hizo a mai pregătit echipe precum Inter Sibiu, Progresul, FC Brașov, Chongqing Dangdai, Farul, Pandurii, FC Vaslui și Universitatea Cluj.

Grig trebuie să ne demonstreze că poate promova Rapidul, toată lumea ar trebui să-l ajute, toată lumea să fie în jurul echipei pentru că o promovare nu depinde doar de antrenor, sunt foarte multe lucruri care compun succesul echipei. Este păcat ca atunci când se construiește un stadion frumos, un stadion nou, un stadion modern, ca Rapidul să nu promoveze în acest an‘, a mai spus Viorel Hizo.

Citește și Un club din Turcia transferă un jucător de la FCSB și un internațional român

Rapid a achiziționat cinci jucători în această perioadă de mercato: Bogdan Barbu, Alexandru Ioniță I, Emmanuel Ernest, Horațiu Moldovan și Octavian Ursu.

Totodată, Rapid a pus pe liber următorii patru fotbaliști: Alexandru Pop, Bogdan Manole, Cătălin Ţîră şi Alexandru Dulca.

Citește și Minunea s-a produs! Jucătorii de la Dinamo au primit câte un salariu