UPDATE 19:53 Partida retur va avea loc la 2 august, în Olanda.

UPDATE 19:51 Meciul se încheie. Viitorul și Vitesse remizează, scor 2-2.

UPDATE 19:50 Ocazie pentru Vitesse! Buttner a trimis pe centrul porții, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri.

UPDATE 19:48 Au fost arătate trei minute de prelungiri de la margine. Ritmul de joc este afectat de ploaia torențială.

UPDATE 19:47 Ocazie mare pentru Vitesse! Fundașul Thelander apare surprinzător în careul advers, dar nu poate trimite mingea pe poartă.

UPDATE 19:43 A doua schimbare la Vitesse: Navarone Foor îi lasă locul pe teren lui Matus Bero.

UPDATE 19:42 Plouă torențial la Ovidiu, dar publicul continuă să încurajeze zgomotos formația pregătită de către Gică Hagi. Se aude scandarea „România! România”.

UPDATE 19:40 Ocazie mare pentru Vitesse! Linssen a șutat de la distanță, mingea a lovit bara transversală, apoi portarul Cojocaru a respins o minge din apropierea liniei porții, după reluarea lui Matavz.

UPDATE 19:37 Cartonaș roșu pentru Andrei Artean! Mijlocașul introdus pe teren acum cinci minute a avut o intrare periculoasă, cu piciorul ridicat, asupra lui Gong.

UPDATE 19:35 Ocazie pentru Viitorul! Houri șutează din întoarcere, de la marginea careului, iar portarul Eduardo a deviat mingea în corner.

UPDATE 19:33 Dublă schimbare pentru Viitorul: Artean intră în locul lui Drăguș, iar Luchin îl înlocuiește pe Mailson Lima.

UPDATE 19:30 GOL pentru Vitesse! Linssen înscris cu o lovitură de cap din careu. Karavaev a centrat din banda dreaptă, iar Mailson Lima a pierdut duelul aerian cu căpitanul formației olandeze.

Viitorul a condus cu 2-0 după 50 de minute de joc.

Viitorul Constanţa – Vitesse Arnhem: 2-2 în minutul 72

Olandezii egalează în minutul 72. Viitorul Constanţa – Vitesse Arnhem: 2-2http://tvrplus.ro/live-tvr-1

Publicată de TVR1 pe Joi, 26 Iulie 2018

UPDATE 19:28 Schimbare pentru Vitesse: nigerianul Gong intră în locul lui Bruns.

UPDATE 19:25 Dublă ocazie pentru Viitorul! Ianis Hagi și Vlad Achim nu reușesc să înscrie din interiorul careului. Șutul lui Ianis a fost blocat, iar Achim a trimis mult peste poartă.

UPDATE 19:20 Cartonaș galben pentru fundașul stânga al Viitorului, Bradley De Nooijer.

UPDATE 19:15 Neatenție a lui Cojocaru care putea rezulta într-un gol pentru Vitesse! Portarul Viitorului a scăpat mingea din mâini, iar Tim Matavz a fost aproape de a înscrie.

UPDATE 19:10 GOL pentru Vitesse! Matavz nu mai iartă și reia cu capul din centrul careului. Încă o dată, fundașii Viitorului l-au scăpat din marcaj pe atacantul sloven.

Viitorul Constanţa – Vitesse Arnhem: 2-1 în minutul 54

Olandezii reduc din diferenţă. Viitorul Constanţa – Vitesse Arnhem: 2-1 în minutul 54http://tvrplus.ro/live-tvr-1

Publicată de TVR1 pe Joi, 26 Iulie 2018

UPDATE 19:05 GOOL Viitorul! Drăguș dublează avantajul gazdelor. Vlad Achim a avut o execuție surprinzătoare și a trimis un lob peste portarul Eduardo, iar Drăguș a lovit mingea cu capul înainte ca aceasta să intre în poartă.

Viitorul Constanţa – Vitesse Arnhem: 2-0 în minutul 49

GOOOOOL, Drăguş! Viitorul Constanţa – Vitesse Arnhem: 2-0 în minutul 49http://tvrplus.ro/live-tvr-1

Publicată de TVR1 pe Joi, 26 Iulie 2018

UPDATE 19:01 A început repriza a doua. Nicio modificare în cele două echipe.

UPDATE 18:47 După două minute de prelungiri, prima repriză se încheie. 1-0 pentru Viitorul.

UPDATE 18:45 Ocazie pentru Vitesse! Buttner a trimis pe poartă din lovitură liberă de la aproximativ 25 metri, dar portarul Cojocaru a reușit să respingă mingea.

UPDATE 18:43 GOOL Viitorul! Houri centrează din partea stângă, iar Drăguș a reluat cu capul în vinclul porții. Denis Drăguș (19 ani) a fost nemarcat în centrul careului.

UPDATE 18:38 Viitorul trebuia să primească un penalty! Buttner a comis un henț clar în careu, dar arbitrul italian nu a văzut nimic.

UPDATE 18:36 Ocazie pentru Viitorul! Drăguș a primit o minge excelentă în centrul careului, de la De Nooijer, dar a trimis în portar. Cea mai clară șansă pentru echipa lui Hagi!

UPDATE 18:34 Șansă mare pentru Vitesse! Matavz a reluat cu capul, din cădere, iar mingea s-a dus milimetric pe lângă poartă. Țîru l-a scăpat din marcaj pe atacantul formației olandeze.

UPDATE 18:32 Ocazie pentru Viitorul! Acțiune personală de excepție a lui Ionuț Vînă, care a driblat doi adversari și a șutat cu stângul de la marginea careului. Mingea s-a dus pe lângă poartă.

UPDATE 18:29 Înlocuire la FC Viitorul: Mățan părăsește terenul accidentat și intră francezul Lyes Houri.

UPDATE 18:24 Șansă uriașă de gol pentru Vitesse! Beerens a centrat din partea stângă, iar Matavz a reluat spre poartă din apropierea careului de 6 metri. Mladen a intervenit salvator și a blocat mingea.

UPDATE 18:20 Ocazie pentru Vitesse! Tim Matavz a fost găsit nemarcat în centrul careului și a reluat din voleu, pe centrul porții adverse. Atacantul sloven se afla într-o poziție dificilă, fiind aproape cu spatele la poartă.

UPDATE 18:15 Partida e destul de fragmentată în aceste momente, jucătorii ambelor echipe comițând multe faulturi.

UPDATE 18:10 Ocazie pentru Viitorul! În urma unui corner, un fundaș al formației olandeze a respins mingea în afara careului, iar Vînă a șutat din voleu. Balonul s-a dus peste poartă.

UPDATE 18:04 Ocazie pentru Vitesse! Buttner a pătruns în careu din banda stângă și a centrat în forță, dar Bruns n-a putut ajunge la minge, pentru a o împinge în poarta goală.

UPDATE 18:02 Linssen a încercat primul șut spre poarta Viitorului. Execuția căpitanului lui Vitesse a fost slabă.

UPDATE 18:00 Italianul Davide Massa a fluierat începutul meciului de la Ovidiu.

UPDATE 17:30 Jucătorii celor două echipe au ieșit la încălzire.

UPDATE 17:10 Iată echipele de start din această seară:

FC Viitorul: Cojocaru – De Nooijer, Ţîru, Mladen, De Nooijer – Achim, Băluţă, Vînă – I. Hagi (căpitan), Drăguş, Măţan.

Rezerve: Buzbuchi (p), Artean, Boboc, Ciobanu, Houri, Luchin, Voduț.

Vitesse: Eduardo – Karavaev, Clarke-Salter, Thelander, Buttner – Serero, Foor – Beerens, Linssen (căpitan), Bruns – Matavz.

Rezerve: Pasveer (p), Bero, Clarke, Darfalou, Gong, Karami, Van der Werff.

UPDATE 17:00 La Ovidiu a plouat foarte mult începând de azi dimineață, dar terenul se prezintă în condiții bune.

 

FC Viitorul joacă pe teren propriu împotriva formației olandeze Vitesse Arnhem, de la ora 18:00, în turul doi preliminar din Europa League. 

În primul tur preliminar, FC Viitorul a trecut de Racing FC Union Luxembourg (2-0 în deplasare și 0-0 acasă).

Returul confruntării cu Vitesse va avea loc în Olanda, pe 2 august.

Antrenorul formației constănțene, Gheorghe Hagi, s-a arătat optimist înaintea confruntării și speră la calificare.

Va fi dificil din toate punctele de vedere, dar avem încredere în noi. Vrem să facem din nou un fotbal bun și să ne ridicăm la nivelul de Europa League. Adversarul este unul agresiv, care pune multă presiune și este foarte bun pe contraatac. Vrem să ne calificăm și în fotbal nimic nu e imposibil„, a spus Hagi.

Vitesse Arnhem s-a clasat pe locul 6 în sezonul regulat din Olanda, apoi a câștigat play-off-ul pentru Europa League. În finala play-off-ului, Vitesse a trecut de Utrecht, cu scorul general de 5-3 (2-1 în deplasare, 3-2 pe teren propriu).

Lotul echipei Vitesse are o cotă de piață estimată la 30 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt. Cei mai valoroși jucători sunt mijlocașul Bryan Linssen (4 milioane de euro, 17 goluri înscrise în sezonul trecut) și atacantul sloven Tim Matavz (2,5 milioane de euro, 16 goluri marcate).

O pierdere mare pentru Vitesse este plecarea căpitanului Guram Kashia. Georgianul s-a transferat în SUA, în Major League Soccer. În plus, formația olandeză va pierde trei jucători importanți care au evoluat sub formă de împrumut: Luc Castaignos (Sporting Lisabona), Matt Miazga și Mason Mount (ambii de la Chelsea Londra). Englezul Mount a înscris 14 goluri în stagiunea recent încheiată.

Un alt aspect important este că Vitesse are un nou antrenor din această vară. Din luna aprilie, Edward Sturing a asigurat interimatul după demiterea lui Henk Fraser. De la 1 iulie, rusul Leonid Sluțki a preluat echipa olandeză. Sluțki a câștigat trei campionate, două Cupe ale Rusiei și două Supercupe cu ȚSKA Moscova.