Calificare decisă la penalty-uri! Viitorul merge în “sferturile” Cupei

Viitorul a condus cu 2-0 în deplasarea de la Iaşi, însă calificarea în sferturile de finală ale Cupei României s-a decis la penalty-uri. Poli Iaşi a reuşit să egaleze chiar şi în zece oameni, dar trupa lui Hagi s-a impus după loviturile de departajare.

Viitorul a condus cu 2-0 la pauză după reuşitele lui Ianis Hagi, din penalty, şi Măţan – care a majorat diferenţa cu o foarfecă din interiorul careului. După pauză, Poli Iaşi a revenit în  joc mulţumită golului marcat de Sanoh.

Poli Iaşi s-a aruncat în atac după introducerile lui Cristea şi Platini, însă şansele de a împinge meciul în prelungiri s-au redus şi mai mult în mintul 73. Andrei Cristea a primit direct cartonaşul roşu după un schimb de replici cu arbitrul Marcel Bîrsan.

În zece oameni, echipa lui Flavius Stoican a reuşit să egaleze cu un sfert de oră înainte de final. Frăsinescu a marcat cu o lovitură de cap în urma unei faze fixe. 

GOOOOOL POLITEHNICA!Frăsinescu restabilește egalitatea!Evoluăm cu un om mai puțin după eliminarea lui Andrei Cristea!#UnitiVomInvinge

Publicată de FC Politehnica Iasi pe Marţi, 30 Octombrie 2018

Calificarea s-a decis după prelungiri şi executarea loviturilor de departajare: Ndongala a ratat în cea de-a patra serie, iar Houri a trimis Viitorul în sferturi!

Înaintea partidei din Cupa României, Viitorul avea şase victorii consecutive în faţa celor de la Poli Iaşi, toate în Liga 1.

Echipele:

Poli Iaşi – Rusu – Rus, Mihalache, Frăsinescu, Sin – Qaka, Cioinac (’69 Ndongala) – Sanoh (’91 Bădic), Petre, Zaharia (’56 Cristea) – Enoh (’56 Platini). Antrenor: Flavius Stoican

Viitorul – Buzbuchi – Mladen (’96 Houri), Luchin, Ghiţă, de Nooijer – Ciobanu, Iacob (’81 Casap), Achim – I. Hagi, Voduţ, Măţan (’68 Boboc). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Spynews.ro