Viitorul, fabrica de fotbaliști a României! Un jucător al constănțenilor, pe lista de ‘puști-minune’ ai lumii

Ştefan Bodişteanu (17 ani), mijlocaşul echipei FC Viitorul Constanţa, a fost inclus de cotidianul britanic The Guardian pe lista celor mai talentaţi 60 de tineri fotbalişti din lume.

Pe 24 septembrie, Ştefan Bodişteanu şi-a prelungit contractul cu FC Viitorul Constanţa până în 2022, fiind considerat unul dintre cei mai talentați jucători formați la academia lui Gică Hagi.

Bodișteanu a debutat în Liga 1 în play-out-ul sezonului trecut, pe 29 iulie, într-un meci cu Hermannstadt.

viitorul stefan bodisteanu 1

Mijlocașul ofensiv are șase meciuri în total în prima ligă, iar în acest sezon a reușit o pasă de gol în meciul Viitorul – UTA Arad, scor 1-1, din prima etapă.

Gheorghe Hagi ştie cum arată un număr 10. Născut în Republica Moldova, Bodişteanu a venit la academia lui Hagi când avea doar 11 ani. El are acum cetăţenia română şi joacă pentru naţionala Under-18 a României. Un mijlocaş ofensiv talentat, foarte bun pasator şi dribleur, Bodişteanu a debutat în sezonul trecut în prima divizie a campionatului României pentru FC Viitorul, echipa deţinută de Hagi. Deşi a renunţat la rolul de antrenor la finalul stagiunii trecute pentru a se concentra pe dezvoltarea academiei, Hagi crede că Bodişteanu este o bijuterie pentru viitorul clubului. În acest sezon Bodişteanu a fost inclus constant în lotul Viitorului pentru meciurile de campionat“, scrie The Guardian.

bodisteanu viitorul 1

Pe lista alcătuită de ziarul britanic se află nume precum Federico Redondo (Argentinos Juniors), Rayan Cherki (Olympique Lyon), Jamal Musiala (Bayern Munchen) sau Xavi Simons (PSG).