Naționala feminină de junioare a României a reușit o victorie mare duminică seară, contra Franței, în ultimul meci al grupei preliminare a Campionatului European sub 19 ani. Cu 2 victorii și 1 înfrângere, tricolorele și-au asigurat prezența în faza a treia a calificărilor din postura de echipa clasată cel mai bine dintre ocupantele locurilor trei din celelalte grupe.

În Sala Olimpia din Ploiești, România a revenit de la 0-2 la seturi și s-a impus la capătul unui meci de infarct, scor (24-26, 15-25, 25-20, 25-21, 15-9).

La doar 14 ani, Alexia Căruțașu (căpitanul naționalei de cadete calificate săptămâna trecută după 26 ani la un Campionat Mondial U18) a fost cea mai eficientă jucătoare a naționalei sub 19 ani a României, reușind 26 puncte.

Sărbătorita zilei, Carmen Dițu a fost una dintre remarcatele partidei. Emoționată, ea a primit flori din partea colegelor și familiei.

Tot ieri, la Ploiești, naționala masculină de juniori a pierdut cu 3-0 în fața Germaniei, dar grație victoriilor cu Suedia și Austria a ocupat locul secund în grupa de calificare și a obținut astfel, la fel ca reprezentativa feminină, biletul pentru recalificări.

Voleiul românesc traversează cea mai bună perioadă din ultimul deceniu. România va organiza în weekend turneul final four al Ligii Campionilor la București, a primit tot în acest an dreptul de a organiza o grupă a Campionatului European de Senioare din 2021, a participat cu trei echipe la primul European de volei pe zăpadă din istorie, iar naționala feminină de cadete s-a calificat după 26 ani la Campionatul Mondial.