VIDEO | Viorel Moldovan vrea să rupă blestemul promovării la Târgoviște

În ultimele trei sezoane, Chindia Târgoviște a fost la un pas de promovarea în primă ligă, dar a eșuat de fiecare dată la final. Acum, târgoviștenii o iau de la capăt, dar cu un nume mare pe banca tehnică: Viorel Moldovan.

După mai bine de doi ani în care a stat departe de gazon, Moldovan (46 de ani) a revenit în fotbal și a ales să-și încerce norocul la Chindia, echipă care a ratat la penaltiuri accederea în Liga 1, pierzând barajul cu FC Voluntari.

”Moldo-gol” a început deja pregătirile pentru noul sezon și a debutat cu dreptul în amicalele susținute de târgovișteni. În ultima zi a cantonamentului desfășurat la Mogoșoaia, echipa lui Moldovan s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Balotești, într-un joc care a avut loc la Centrul Național de la Buftea. Anterior, “roș-albaștrii” învinseseră și pe CS Afumați cu 2-1 într-un alt amical.

Sunt mulțumit de atitudinea și implicarea băieților în acest cantonament. Va fi un sezon greu, dar nu poți realiza lucruri mărețe fără sacrificii, fără obstacole. Presiune există peste tot, când ai rezultate, ești apreciat, când nu, îți faci valiza și pleci, acesta este meseria de antrenor“, a spus Viorel Moldovan.

Ar vrea ca echipa lui să joace precum Franța

Viorel Moldovan și-a petrecut o bună parte a carierei de jucător în Franța, iar ca antrenor, ultima echipă pe care a pregătit-o înainte de revenirea în România, a fost Auxerre, în liga a doua din Hexagon. Nu este de mirare că fostul mare atacant își dorește să imprime formației sale ceea ce a învățat în Franța și că este un fan declarat al ”cocoșului galic” la Mondialul din Rusia.

Franța este o echipă organizată, știe ce vrea, a venit la Mondial să câștige și au obiectiv clar. Este o echipă reactivă, cu mijloc laborios, blochează bine spațiile și de acolo pleacă pe contraatac. Rămâne de văzut ce vom reuși să facem noi…”, a declarat Viorel Moldovan.

”Liga a 2-a va fi foarte interesantă”

Antrenorul celor de la Chindia este convins că noul sezon al ligii secunde va stârni interes mare printre microbiști, cu atât mai mult cu cât echipe cu istorie au reușit să promoveze.

Au revenit echipe de tradiție precum U Cluj, Petrolul, echipe cu suporteri extraordinari, sunt convins că vor avea o afluență mare la meciurile lor. Și în Liga a 3-a, suporterii au mers după ei peste tot. Se va crea o competiție frumoasă, nu știu dacă va fi peste Liga 1, dar va fi interesant”, a declarat Viorel Moldovan.

”Moldovan a venit cu suflu nou”

Jucătorii echipei din Târgoviște sunt încântați de metodele de pregătire ale lui ”Moldo-gol” și speră ca sezonul acesta să reușească accederea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Este un antrenor cu experiență, iar ca jucător îl știm cu toții cum a fost. A venit cu un suflu nou și sperăm noi, și cu noroc pentru îndeplinirea obiectivului, pentru că de trei ani am fost la un pas să ajungem unde ne dorim cu toții, în prima ligă, și nu am reușit”, a declarat Liviu Mihai, căpitanul echipei Chindia Târgoviște.