Manchester City a reușit o victorie incredibilă pe teren propriu cu Watford, scor 8-0, în etapa a 6-a din Premier League. Echipa lui Pep Guardiola a bifat mai multe recorduri în această partidă.

David Silva a deschis scorul după numai un minut de joc.

În minutul 18, scorul era 5-0 pentru ‘cetățeni’. Au înscris Aguero (7′ – penalty), Mahrez (12′), Bernardo Silva (15′) și Otamendi (18′).

Argentinianul Sergio Aguero a devenit primul jucător din istoria Premier League care înscrie în fiecare dintre primele șase meciuri ale sezonului.

În ciuda acestui scor zdrobitor, Manchester City nu a redus turația în repriza a doua, deși venea după o deplasare lungă în Ucraina (3-0 cu Șahtior Donețk, în Liga Campionilor).

Bernardo Silva (48′, 60′) și Kevin De Bruyne (85′) au contribuit la o victorie memorabilă pentru gazde, într-un moment aniversar – 125 de ani de la înființarea clubului.

Ultima victorie cu 8-0 în Premier League data din 2014. Potrivit site-ului BBC, este cea mai mare victorie din istoria clubului Manchester City.

Iată celelalte recorduri înregistrate în acest meci:

  • Cele cinci goluri reușite de Manchester City în primele 18 minute reprezintă o premieră de rapiditate pentru Premier League.
  • Este cea mai dură înfrângere pentru Watford din istoria clubului și doar a treia oară când primesc 8 goluri.
  • Golul lui David Silva, din minutul 1, este cea mai rapidă reușită din acest sezon de Premier League.
  • Kevin De Bruyne are mai multe pase de gol în Premier League decât orice alt jucător, 52.

Manchester City a urcat pe locul 2 în clasamentul din Premier League, la două puncte de liderul Liverpool, care nu a făcut deocamdată niciun pas greșit. Supercampioana Europei joacă duminică în deplasare cu Chelsea Londra, de la ora 18:30.