VIDEO | Victorie pentru principala favorită a turneului de la București

Letona Anastasija Sevastova (locul 22 WTA) a câștigat meciul cu olandeza Arantxa Rus (locul 111 WTA), scor 6-1, 7-5, în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open.

Partida s-a disputat miercuri seară, pe Terenul Central de la Arenele BNR, și a durat o oră și 25 de minute.

Sevastova a servit foarte bine și a avut probleme doar în setul secund, când Rus a reușit break-ul la 4-2. A urmat însă o revenire spectaculoasă a sportivei din Letonia, care a obținut trei game-uri consecutive.

Am avut puține emoții în setul doi. Am avut șansa să închid meciul mai devreme, dar adversara a jucat foarte bine la 5-4. Mă bucur că am reușit o victorie în două seturi și mă simt bine din punct de vedere fizic. Îmi place totul aici: mingile, terenul, faptul că vin mulți oameni să ne privească. Condițiile de nocturnă mi se potrivesc. Iar Bucureștiul e un oraș frumos!”, a spus Anastasija Sevastova după meci.

În faza sferturilor de finală, Anastasija Sevastova (28 de ani) va juca împotriva învingătoarei din partida Maryna Zanevska (Belgia, locul 166 WTA) – Sorana Cîrstea (locul 57 WTA).

Pentru calificarea în sferturi, Sevastova și-a asigurat 60 de puncte în clasamentul mondial și 5.900 de dolari.

Anastasija Sevastova este principala favorită a turneului pe zgură de la București. În 2016, letona a ajuns până în finală, fiind învinsă fără drept de apel de către Simona Halep (6-0, 6-0), iar în 2017 s-a oprit în sferturi, eliminată de către Ana Bogdan (6-1, 6-3).

Spynews.ro