Ovidiu Ionescu, vicecampion mondial în proba de dublu la tenis de masă, a reuşit un număr de „magie” care l-ar face invidios şi pe celebrul David Blaine. Sportivul a jucat tenis în parc folosind un telefon mobil pe post de paletă.

Ovidiu Ionescu a coborât zilele acestea printre fanii săi, într-un parc din Capitală, acolo unde a jucat tenis de masă cu adolescenţii şi cu un senior experimentat. Ionescu şi-a surprins însă adversarii cu paleta neobişnuită folosită: în locul „instrumentului de lucru” clasic, buzoianul a jucat cu un telefon mobil!

După câteva partide încinse, în care şi-a arătat toată măiestria ce l-a urcat pe a doua treaptă a podiumului mondial la Budapesta, în aprilie, campionul nostru s-a declarat încântat de experienţă.

Cred că nu mai jucasem în parc din clasa a VIII-a, aşa că a fost inedit! Este extraordinar că am putut face asta în mijlocul Bucureştiului, într-un loc atât de relaxant. E o plăcere să îmi aduc aminte de anii copilăriei, când ieşeam şi eu cu prietenii în parc, să jucăm puţin tenis de masă. Mă bucur că am avut ocazia să joc cu nişte tineri de perspectivă, şi sper că au savurat alături de mine aceste clipe„, a spus Ovidiu.

Vrea o medalie „made in Tokyo”!

Aflat în pregătire pentru Jocurile Europene de la Minsk, din iunie, care îi pot aduce biletele la Olimpiadă, sportivul a glumit pe seama telefonului „made in China” cu care a jucat contra tinerilor.

Chinezii sunt buni la aproape orice, de la tehnologie, la sport! De multe ori am jucat meciuri, împotriva unor prieteni, cu telefonul, cu parchetul, cu o tigaie. Este distractiv să încerci ceva nou. Pentru aceşti tineri a fost o provocare, au avut impresia că vor câştiga, însă iată că au avut o surpriză. Este interesant să mai schimbi uneori paleta cu alt instrument„, a spus Ovidiu Ionescu.

Până la confruntarea cu asiaticii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Ovidiu se pregăteşte intens pentru marile dueluri care îl aşteaptă.

O medalie olimpică este visul meu, şi chiar cred că suntem din ce în ce mai aproape de ea. Eu şi Szőcs Bernadette, partenera mea de dublu mixt, care este numărul 1 la ora actuală în Europa, credem în şansa noastră. Cu acest gând intrăm în fiecare zi în sala de antrenament. Este visul suprem al oricărui sportiv să ia o medalie olimpică. Acum, la Jocurile Europene, va fi primul pas către Tokyo, şi sperăm să obţinem biletul direct„, a spus vicecampionul mondial şi european la tenis de masă.