Manchester City a trăit un nou coşmar din cauza sistemului de arbitraj video. La fel ca în primăvară, atunci când a ratat calificarea în semifinalele UEFA Champions League, trupa lui Guardiola a fost nevoită să accepte o remiză nedreaptă, 2-2 cu Tottenham.

Manchester City a dominat total întâlnirea cu finalista UEFA Champions League. 30-3 raportul situaţiilor de gol, 10-2 raportul şuturilor pe spaţiul porţii. La final, Guardiola a declarat că a fost cel mai bun meci pe care echipa sa l-a făcut vreodată.

Sterling şi Aguero au marcat pentru City, egalată de fiecare dată, mai întâi de Lamela, apoi de Lucas Moura – care a marcat la prima atingere de balon după ce a fost trims pe teren.

În prelungiri, Jesus a marcat golul victoriei, însă reuşita a fost anulată după ce arbitrul a apelat la sistemul VAR. Golul a fost invalidat pentru un henţ al lui Laporte în faza premergătoare. La fel cum păţise Manchester City în primăvară, atunci când reuşita lui Sterling în ultima fază a dublei cu Tottenham din sferturile Champions League fusese anulată pentru ofsaid.

La final, Pep Guardiola a contestat deciziile de arbitraj. Manchester City a cerut un penalty pentru henţ în prima repriză, însă arbitrul nu a apelat la VAR.

„Am jucat aşa cum am făcut-o în faţa vicecampioanei europene. Am jucat incredibil, cel mai bun meci din perioada petrecută împreună. Am jucat bine, iar dacă vom continua să jucăm aşa nu vom avea regrete, şi asta este cel mai important” – a analizat Guardiola la final.

Conflict cu Aguero

Meciul cu Tottenham a adus şi un moment tensionat între Guardiola şi Kun Aguero. Cei doi au avut un conflict după înlocuirea argentinianului, nemulţumit că a fost scos de pe teren după ce marcase în repriza a doua.

Aguero a crezut că sunt supărat pe el pentru golul pe care l-am primit de la Moura. Noi facem marcaj om la om şi el credea că îi reproşez lui poziţionarea. Emoţia e parte din joc. Am discutat şi în timpul meciului, şi la final, nu avem vreo problemă. Kun e un băiat pe care îl iubesc enorm, a spus Guardiola la final.