VIDEO | Van Dijk, numele succesului! Record uluitor şi declaraţie fair-play

Olandezul Van Dijk a fost unul dintre secretele succesului pentru Liverpool în campania încheiată cu victoria în finala UEFA Champions League.

Stâlpul apărării lui Jurgen Klopp a încheiat întregul sezon european fără să fie driblat vreodată de un adversar! Mai mult, olandezul a ajuns la un record uluitor: 64 de meciuri consecutive în toate competiţiile în care niciun adversar nu a reuşit să îl depăşească.

Van Dijk a primit titlul de MVP al finalei de pe Wanda Metropolitano, iar ziariştii l-au întrebat despre posibilitatea de a câştiga Balonul de Aur în 2019.

“Messi este cel mai bun jucător din lume, cred că el merită Balonul de Aur atât timp cât va juca aşa că nu este un titlu la care mă gândesc. Este cel mai bun jucător din lume, nu contează dacă este în finala Champions League sau nu” – a fost declaraţia lui Van Dijk.

Van Dijk s-a remarcat contra lui Tottenham, meci în care adversarii s-au izbit ca de un zid de colosul din apărarea lui Liverpool. Son a fost cel mai aproape de a-i pune probleme, însă olandezul şi-a câştigat fără probleme duelul cu sud-coreeanul care plecase lansat spre poarta lui Alisson.

Liverpool l-a transferat pe Van Dijk la 1 ianuarie 2018, după ce a plătit 85 de milioane de euro pentru fundaşul lui Southampton.