VIDEO | Valtteri Bottas, reacţie SUPERBĂ după ce a cedat VICTORIA

Decizia echipei Mercedes de a-i ordona lui Valtteri Bottas să cedeze primul loc în favoarea coechipierului Lewis Hamilton continuă să provoace controverse. Chiar dacă nu a câştigat Marele Premiu al Rusiei, finlandezul a fost marele învingător al sfârşitului de săptămână.

Plecat din pole-position după ce a obţinut cel mai bun timp în calificări, Valtteri Bottas se îndrepta spre cel de-al doilea triumf al carierei în Formula 1. Finlandezul de la Mercedes a fost nevoit însă să se supună deciziei comunicate de la boxe. L-a lăsat pe Lewis Hamilton să treacă pe primul loc şi să facă încă un pas spre cel de-al cincilea titlu mondial.

Cei doi piloţi au reacţionat însă exemplar după decizia care i-a pus pe ambii într-o situaţie stânjenitoare. La festivitatea de premiere după Marele Premiu de la Soci, Hamilton l-a invitat pe colegul său pe prima treaptă a podiumului. Britanicul i-a propus lui Bottas chiar să facă schimb de trofee.

Vettel a povestit felul în care a reacţionat atunci când coechipierului său i-a fost comunicată decizia care a stârnit controverse în rândul fanilor Formula 1.

Chiar dacă decizia echipei l-a lăsat fără o victorie preţioasă în carieră, finlandezul Bottas a reacţionat exemplar! “Nu este o situaţie ideală pentru mine ca şi persoană sau sportiv. Tot ceea ce contează acum pentru mine, ce mă face să merg înainte, este să ştiu că astăzi trebuia să câştig. Puteam câştiga cursa în condiţii egale. Ştiu că eu sunt câştigătorul acestui sfârşit de săptămână. Nu am trofeul, dar sunt câştigător” – a comentat pilotul finlandez de la Mercedes. Bottas a reacţionat şi atunci când Hamilton s-a oferit să îi cedeze o cursă în finalul sezonului: “Prefer să ne întrecem. Este mai amuzant!”

După victoria de la Soci, Lewis Hamilton şi-a mărit la 50 de puncte avantajul faţă de Sebastian Vettel în clasamentul piloţilor din Formula 1.