Jose Mourinho a revenit în UEFA Champions League cu o victorie la primul meci pe propriul teren ca manager al lui Tottenham. 

Succesul lui Spurs în faţa lui Olympiacos s-a conturat greu, după ce oaspeţii au condus cu 2-0 la Londra.

Tottenham a redus din diferenţă înainte de pauză şi a marcat de trei ori în repriza a doua pentru victoria, scor 4-2, care o duce în primăvara europeană din UEFA Champions League.

Mourinho a găsit puterea să zâmbească la final. Portughezul a răspuns în stilul caracteristic atunci când jurnaliştii l-au întrebat ce le-a spus la pauză jucătorilor: „Va trebui să mai aşteptaţi câteva luni, până când va apărea filmul pe Amazon, şi veţi afla acolo” – a spus managerul lui Tottenham, făcând aluzie la documentarul lansat pe marginea sezonului perfect reuşit de Manchester City şi Pep Guardiola în sezonul trecut.

Mourinho a surprins după golul egalării reuşit de Harry Kane. A bătut palma şi l-a îmbrăţişat pe un copil de mingi care i-a oferit lui Aurier rapid mingea pe faza de contraatac a londonezilor.

„Am vrut să îl invit la vestiar să sărbătorească alături de noi, dar nu l-am mai găsit la final. Un copil de mingi foarte bun, nu era acolo doar ca să privească nocturna, jucătorii şi fanii, ci simţea meciul” – i-a mulţumit Mourinho puştiului în conferinţa de presă.

Cu 10 puncte obţinute în primele cinci etape, Tottenham şi-a asigurat locul al doilea în Grupa B. În ultima partidă, londonezii vor încerca să îşi ia o revanşă de orgoliu la Munchen, după umilinţa suferită în meciul cu Bayern de pe propriul teren, scor 2-7.