VIDEO | “Un meci de poveste”. Moment emblematic pentru rivalitatea dintre Simona Halep și Serena Williams

Rivalitatea dintre Simona Halep și americanca Serena Williams a fost în defavoarea româncei la modul general, dar Halep s-a impus în singura finală dintr-un turneu de Mare Șlem, Wimbledon 2019. Site-ul WTA prezintă un episod important al acestei rivalități – un meci deopotrivă spectaculos și dramatic din turneul de la Miami, din 2015.

În 2015, Serena Williams și Simona Halep au jucat un meci de poveste în semifinalele Openului de la Miami. Câștigătoarea a 23 de titluri de Mare Șlem a continuat marșul către cel de-al optulea trofeu la Crandon Park. Principala favorită a turneului o înfrunta pe favorita cu numărul 3, finalistă la Roland Garros în 2014“, scrie site-ul WTA.

Williams a câștigat acest meci cu scorul 6-2, 4-6, 7-5. Ulterior, Serena a câștigat și finala de la Miami.

Simona Halep (28 de ani) a învins-o pe Serena Williams (38 de ani) de numai două ori. Americanca s-a impus în nouă confruntări.

halep serena h2h

Simona Halep se regăsește în clasamentul întocmit de WTA privind cele mai frumoase cinci meciuri din turneul de la Miami, SUA. Ediția din 2020 a competiției a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul de la Miami era programat în perioada 23 martie – 5 aprilie și oferea premii totale în valoare de peste 8 milioane de dolari.

Simona Halep (locul 2 WTA) nu a câștigat niciodată turneul de la Miami, de categorie Premier Mandatory, dar a ajuns în semifinale în 2015 și 2019.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Campania în care s-a implicat Simona Halep! Sportiva trimite un mesaj emoționant alături de alte vedete