România va juca cu Islanda în barajul pentru EURO 2020, iar un fost mare internațional are încredere deplină în ”tricolori”.

Ioan Andone, 55 de apariții în tricoul României (1981-1990), are încredere în echipa națională condusă de Mirel Rădoi. ”Fălcosul” își amintește de meciurile în care ”tricolorii” marcau de patru ori în poarta nordicilor și speră ca istoria să se repete.

”E complicată. Dar ar fi extraordinar să fim şi noi acolo. Am văzut tragerea, o onoare pentru România să se tragă aici. E foarte greu şi mie mi se pare mult mai greu primul meci. Islanda are două participări consecutive la Campionatul European, Mondial, o echipă care a crescut enorm ca valoare, compactă, echipă de bătaie.

Înainte, pe vremuri, pe Islanda, Feroe, Malta sau Luxemburg le băteam cu cinci, șase, șapte – zero. Dacă vom fi o adevărată echipă şi dacă vor juca cei care sunt în formă, nu contează vârsta, că are 35 de ani sau că are 19 ani, putem trece de Islanda” a declarat Ioan Andone.

România conduce cu 2-0 la întâlnirile directe cu nordicii. Până în acest moment, ”tricolorii” și islandezii s-au întâlnit de două ori, în preliminariile Cupei Mondiale din 1998.

România a învins-o pe Islanda, atât pe teren propriu, cât și în deplasare, cu același scor: 4-0. 

 

Dacă vom ajunge în finala play-off-ului Ligii Națiunilor, vom întâlni echipa învingătoare din partida Bulgaria – Ungaria.

De asemenea, dacă ne vom califica la EURO, vom fi în grupa C, alături de Olanda, Ucraina şi Austria.

Citește și Amical de lux pentru România înaintea Campionatului European!