În urmă cu o săptămână, Usain Bolt a reușit primele sale goluri ca fotbalist, în victoria pe care echipa sa Central Coast Mariners a obţinut-o, cu scorul de 4-0, cu South West United, într-un amical care precede sezonul competiţional din Australia.

Totuși, legendarul Usain Bolt (32 de ani), cel care a câștigat de opt ori aurul olimpic la atletism şi este deţinător al recordurilor mondiale la 100 şi 200 metri, nu a semnat încă un contract de fotbalist profesionist.

Citește și Mangia nu ține cont de istoria confruntărilor cu FCSB. „Avem calitate pentru a câștiga”

Astfel, reușitele sale din meciul cu South West United nu au impresionat pe toată lumea. Dacă olandezul Ruud van Nistelrooy, fost golgheter la Manchester United și Real Madrid a ținut să-l felicite public după meci pe Bolt, un alt fost mare internațional, germanul Markus Babbel a declarat că Usain Bolt nu are șanse să devină un fotbalist profesionist:

„L-am văzut jucând şi, cu toată dragostea mea, nu cred că poate deveni (n.r. – fotbalist profesionist) nici într-o sută de ani. E senzaţional ca acţiune de marketing pentru că a atras multă atenţie către A-League. Dar nu poţi să o iei în serios”, a declarat pentru revista elveţiană Blick, fostul mare internațional german, actualmente antrenorul formației australiene Western Sydney Wanderes.

 Usain Bolt a câștigat de opt ori aurul olimpic la atletism şi este deţinător al recordurilor mondiale la 100 şi 200 metri. Jamaicanul s-a retras după Mondialele din 2017 şi s-a dedicat carierei de fotbalist.