Echipa națională de tineret a României are șansa unei calificări istorice în semifinalele Campionatului European din Italia și San Marino. După victoria clară împotriva Croației, jucătorii pregătiți de către Mirel Rădoi înfruntă Anglia.

România – Anglia va avea loc vineri, de la ora 19:30, în Italia, la Cesena.

Mâine va fi o partidă destul de echilibrată, din punctul meu de vedere. Se întâlnesc cele mai bune defensive din campania care tocmai a trecut. Cred că va fi un meci destul de tacticizat. Sper să avem parte de o nouă victorie, ca să putem să ne apropiem de obiectivul pe care ni l-am propus – calificarea mai departe.

În mare parte, jucătorii s-au recuperat din punct de vedere fizic. Încercăm să-i pregătim foarte bine din punct de vedere mental, până la ora meciului. Un adversar va fi și căldura. Indiferent de adversar, minutele de început vor fi la fel. Vom fi cât mai aproape în jumătatea adversarilor.

Nu știm să jucăm la egal! Nu se poate așa ceva. Nu aș semna pentru un egal, pentru că nu am siguranța că ne vom califica. Dacă vom avea șase puncte, poate că la meciul cu Franța va fi bun un egal„, a spus Mirel Rădoi în cadrul unei conferințe de presă.

Selecționerul a dat asigurări că viitorul lui este la naționala de tineret și după Campionatul European din Italia și San Marino.

Indiferent ce se va întâmpla la Campionatul European sau de clubul care va veni cu o ofertă, voi fi prezent la următoarea campanie de calificare. Am o clauză în acest moment, este o sumă modică„, a mai declarat Rădoi.

În San Marino, George Puşcaş (11′ – penalty), Ianis Hagi (14′), Tudor Băluţă (66′) și Adrian Petre (90+1′) au înscris în poarta Croației.