VIDEO | Tragedie în sport! A murit la doar 27 de ani. Mesajul rivalului te va lăsa fără cuvinte

Tragedie în sportul mondial după încă un meci care s-a terminat cu KO.

Patrick Day a murit după meciul de box cu Charles Conwell, care a avut loc la categoria super-welter.

Pugilistul se afla internat în secţia de terapie intensivă a spitalului Norhtwestern Memorial din Chicago, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe creier, însă nu a mai putut fi salvat.

“Patrick Day a plecat dintre noi astăzi, 16 octombrie 2019, ca urmare a leziunilor cerebrale traumatice suferite la meciul său de sâmbătă, 12 octombrie, la Wintrust Arena din Chicago”, a anunţat promotorul Lou DiBella.

Mesajul lui Conwell:

Dragă Patrick Day,

Nu am vrut să pățești așa ceva. Eu am vrut doar să câștig. Dacă aș putea anula totul, aș face-o. Nimeni nu merită să pățească așa ceva. Revăd lupta în minte și mă gândesc cum ar fi fost să nu se fi întâmplat și să nu pățești asta.

Nu mă pot opri din a mă gândi la tine, mă rog și plâng, pentru că îmi imaginez cum s-ar simți familia și prietenii mei. Te văd peste tot unde merg și aud lucruri extraordinare despre tine.

Am zis că poate ar fi mai bine să mă las de box, dar tu nu ai fi vrut asta, erai un luptător, așa că am decis să continui și să câștig un titlu mondial, pentru că știu că tu asta ai fi vrut și asta vreau și eu. Vei fi motivația mea în fiecare zi și voi da totul în ring.

Cu compasiune, Charles Conwell”.

Day era boxer profesionist din 2013 şi de atunci a înregistrat 14 victorii, patru înfrângeri şi o remiză.

Argentinianul Hugo Santillan şi rusul Maxim Dadaşev au murit și ei după traumatisme suferite la meciuri.

Spynews.ro