Pilotul francez de Formula 2 Anthoine Hubert (22 de ani) a murit astăzi în timpul Marelui Premiu al Belgiei, de la Spa-Francorchamps. Monopostul a lovit parapetul de protecţie de pe marginea circuitului, la o viteză de peste 250 de kilometri la oră.

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat că Hubert a murit la centrul medical din apropierea circuitului de Formula 2, din cauza rănilor grave suferite.

În coliziune au fost implicați alți doi piloți, Juan Manuel Correa și Marino Sato. Correa a fost transportat la spitalul din Liege și este în stare stabilă, iar Sato a scăpat fără a fi rănit.

În urma acestui accident, cursa de Formula 2 a fost abandonată.

Anthoine Hubert concura pentru echipa BWT Arden și se afla pe locul 8 în clasamentul piloților, reușind să câștige două curse în acest sezon, în principatul Monaco și în Franța.

Lewis Hamilton, multiplu campion mondial în Formula 1, a transmis un mesaj de condoleanțe.

Este devastator. Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, Anthoine. Rugăciunile și gândurile mele sunt alături de tine și de familia ta. Dacă vreunul dintre cei care urmăriți acest sport credeți pentru o secundă că suntem în siguranță, atunci vă înșelați amarnic. Toți acești piloți își riscă viața când sunt pe circuit, iar oamenii trebuie să aprecieze asta, pentru că nu mi se pare că apreciază suficient. Anthoine este un erou din punctul meu de vedere, și-a asumat riscuri pentru a-și urmări visul. Sunt foarte trist„, a scris britanicul pe Instagram.