Tottenham – Manchester City, duelul englezesc din sferturi, este capul de afiş al serii de marţi în UEFA Champions League. Va fi prima partidă din competiţie disputată pe noua arenă a celor de la Tottenham.

Mauricio Pocchetino a recunoscut că se află în faţa unuia dintre cele mai importante meciuri din cariera de antrenor! Antrenorul lui Tottenham a anunţat că vrea ca echipa sa să nu se lase apăsată de statutul de outsider: Pocchetino le-a cerut jucătorilor un ritm rapid şi o mentalitate ofensivă din primul minut de joc.

De partea cealaltă, Guardiola a glumit atunci când jurnaliştii l-au întrebat despre planul de joc al adversarului.

„Da, mi-ar plăcea să marcăm trei goluri în zece minute, sigur că mi-ar plăcea, aşa o să le transmit jucătorilor mei. Vom juca mereu jocul nostru în faţa lui Tottenham, mai ales în deplasare. Îmi pot imagina un stadion nou, nu mă aştept la altceva. Cum să gestionezi asta? Dacă ei vor juca agresiv, noi vom încerca să jucăm şi mai agresiv” – a fost declaraţia lui Guardiola la conferinţa de presă premergătoare partidei.

Guardiola a primit o veste bună înaintea partidei: Kun Aguero, omul meciurilor mari pentru City, s-a antrenat normal alături de coechipieri şi ar putea evolua pe noul stadion al lui Tottenham. 

În Premier League, Tottenham şi City s-au întâlnit o singură dată în actualul sezon. „Cetăţenii” s-au impus cu 1-0 pe White Hart Lane într-o partidă disputată în octombrie.

În celălalt meci al serii, Liverpool întâlneşte FC Porto, cu doi câştigători ai trofeului în lot: Iker Casillas şi Pepe, foşti coechipieri la Real Madrid.

  • Liverpool – FC Porto, ora 22:00
  • Tottenham – Manchester, ora 22:00