RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Toţi sportivii din România vor fi testaţi pentru coronavirus! Ionuț Stroe: „Este o condiţie pentru pregătiri și competiții”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunțat că toți sportivii vor fi testați pentru coronavirus înainte de a începe pregătirile și competițiile. Organizatorii și cluburile sportive vor trebui să găsească sursele de finanţare.

LPF și FRF vor să reia competițiile fotbalistice la începutul lunii iunie. Anterior, vor fi cel puțin trei săptămâni de antrenamente, imediat ce stare de urgență în România va fi ridicată.

Ministrul Tineretului și Sportului a subliniat că reluarea competiţiilor de echipă va fi bine reglementată, ţinând cont de măsurile de protecţie necesare.

Orice fel de formă de pregătire, orice fel de competiţie nu va demara fără o testare, care probabil se va repeta. Toate stagiile de pregătire vor debuta cu această testare, periodic va fi repetată şi cu siguranţă este o condiţie pe care am discutat-o deja cu Ministerul Sănătăţii pentru desfăşurarea acestor pregătiri şi competiţii.

Organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească sursele de finanţare pentru a susţine aceste testări. Capacitatea noastră de testare este una limitată şi sunt situaţii în care nu putem testa zilnic toţi medicii care sunt în spitale pentru a se lupta cu coronavirusul.

Dacă ne întâlnim cu situaţia infectării unui sportiv, în mod clar şi limpede trebuie toată lumea să înţeleagă că pune în pericol sănătatea colegilor şi adversarilor şi practic un sportiv infectat, cel puţin în zona sporturilor de echipă, pune în pericol şi blochează întreaga competiţie. De asta măsurile sunt drastice şi bine definite şi articulate şi nu vrem să ajungem în această situaţie

Trebuie să punem sănătatea sportivilor înaintea oricăror motive de competiţii, trofee, medalii, performanţe, audienţe. Un sportiv infectat înseamnă blocarea competiţiei în care se găseşte. Nu putem desfăşura competiţii cu echipe carantinate sau sportivi carantinaţi, unii sănătoşi şi alţii infectaţi„, a spus Ionuț Stroe.

Publicată de Ionuț Stroe pe Joi, 23 aprilie 2020

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare