RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | TORRES, simbolul lui Atletico, primul trofeu în tricoul ”plăpumarilor”!

Atletico Madrid a câștigat finala Europa League, după victoria cu 3-0 în fața celor de la Olympique Marseille, prin golurile marcate de Griezmann (min. 21 și 49) și Gabi (min. 89). Este al treilea trofeu Europa League pentru formația spaniolă.

Fernando Torres, 34 de ani, simbolul lui Atletico Madrid a cucerit, miercuri, primul trofeu în tricoul ”plăpumarilor”, club pentru care au evoluat și românii Daniel Prodan și actualul selecționer al naționalei României, Cosmin Contra.

Supranumit „El Nino”, jucătorul format la Atletico a debutat sub culorile clubului la 17 ani, în 2001, devenind apoi căpitanul echipei. El a fost transferat ulterior la Liverpool (2007-2011) și apoi la Chelsea (2011-2014) și AC Milan (2014), înainte de a reveni la Atletico în ianuarie 2015.

Fernando Torres a anunţat că la finalul sezonului o va părăsi pe Atletico Madrid. Atacantul nu mai intră în planurile lui Diego Simeone, tehnicianul argentinian oferindu-i puţine minute în actualul sezon.

„Nu a fost o decizie uşoară, însă acesta va fi ultimul meu sezon aici. De la zece ani cred că Atletico este casa mea, însă m-am simţit obligat să iau această hotărâre. E foarte greu să spun la revedere lui Atletico Madrid pentru a doua oară, pentru că intenţia mea era să mă retrag de la această echipă. Sezonul acesta am jucat mai puţin decât precedentul”, a spus Fernando Torres.

Nu se gândeşte la retragere

„Vreau să mai fiu pe teren încă doi, trei sau cinci ani. Dacă ar fi să îmi aleg un moment preferat din această carieră este acela în care m-am întors aici. A fost precum ziua în care un copil pleacă de acasă şi revine după opt ani, iar familia este acolo pentru a-l întâmpina”, a mai spus Torres.
În actualul sezon, Fernando Torres a jucat în 44 de meciuri pentru Atletico, în toate competițiile, a marcat opt goluri și a dat două pase decisive. 
110 meciuri și 38 de goluri are Fernando Torres pentru prima reprezentativă a Spaniei, la care a debutat în 2003 și alături de care a câștigat Cupa Mondială din 2010 și de două ori Campionatul European (2008 și 2012).
Fernando Torres mai are în palmares trei trofee cucerite alături de Chelsea: o Cupă a Angliei (2012), Champions League (2011/2012) și Europa League (2012/2013).

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare