Suedezul Tomas Ryde a condus azi la Brăila primul antrenament de la revenirea la CSM București.

Tehnicianul care a luat bronzul mondial cu România în 2015 și-a implementat deja filozofia despre handbal, iar tricolorele s-au antrenat cu zâmbetul pe buze.

După cel mai bun sezon al carierei, în care a cucerit Liga Campionilor și a fost aleasă cel mai bun pivot din Europa, Crina Pintea abordează cu mult optimism Trofeul Carpați. Foarte modestă, viitoarea jucătoare de la CSM a spus că nu se consideră vedetă și că va continua să muncească pentru visul ei: o medalie la Jocurile Olimpice cu România.

Golghetera Ligii Florilor, pariul lui Ryde

În contextul absenței Cristinei Neagu și a Elizei Buceschi de la Trofeul Carpați, suedezul Tomas Ryde spune că aceste absențe îi dau șansa să le responsabilizeze pe restul jucătoarelor, iar România să învețe să joace ca o echipă fără marile ei vedete. De altfel, în cantonamentul de la Brăila au fost convocate și jucătoare noi. Extrema stânga Alina Vătu (29 ani/Dunărea Brăila), golghetera Ligii Florilor în acest sezon, este unul dintre pariurile lui Ryde.

Japonia și Angola, adversari la Trofeul Carpați

Cele două reprezentative ale României vor întâlni weekendul viitor la Brăila naționalele Angolei și Japoniei, două echipe cu stiluri de joc inedite. Coșmarul tricolorelor la Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde ne-au administrat o înfrângere surprinzătoare, africancele au un joc bazat pe forța fizică, în timp ce asiaticele au progresat mult în ultimii ani și joacă în mare viteză. De altfel, stafful tehnic a căutat în mod special aceste adversare în perspectiva Campionatului Mondial 2019 și Jocurilor Olimpice din 2020, ambele evenimente disputate în Japonia.

Vezi și VIDEO | Tomas Ryde este noul antrenor al lui CSM București! ”Vom deveni cea mai bună echipă din lume”