Grecul Stefanos Tsitsipas (locul 6 ATP) a câștigat Turneul Campionilor de la Londra, după ce l-a învins în finală pe austriacul Dominic Thiem (5 ATP), scor 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4).

Tsitsipas (21 de ani) cucerește trofeul la Turneul Campionilor la prima participare din carieră. Totodată, Stefanos este primul campion grec la ATP Finals și printre cei mai tineri din istoria competiției.

Finala a durat două ore și 40 de minute și a fost înțesată cu lovituri de geniu și schimburi de mingi spectaculoase.

Stefanos Tsitsipas a făcut diferența grație serviciului mai bun, dar și pentru că a greșit mai puține puncte decât Dominic Thiem. Grecul a cedat o singură dată serviciul și a reușit trei break-uri.

34-33 a fost raportul loviturilor direct câștigătoare, în favoarea lui Tsitsipas, iar Thiem a comis 40 de erori neforțate, în comparație cu cele 16 ale învingătorului.

Pentru succesul din finală, Stefanos Tsitsipas va primi 1,35 milioane de dolari și 900 de puncte în clasamentul ATP. Se vor adăuga sumele și punctele acumulate în faza grupelor și în semifinale: 1,3 milioane de dolari și 400 de puncte.

Aflat la cel mai bun sezon din carieră, jucătorul grec a mai câștigat două turnee în acest an (Marseille, Estoril) și a ajuns în semifinale la Openul Australiei.