Simona Halep nu i-a dat nicio șansă Elinei Svitolina în semifinale la Wimbledon. Ucraineanca a fost învinsă cu 6-1, 6-3 și a felicitat-o pe româncă pentru jocul perfect. Svitolina a recunoscut că a luat câteva decizii greșite în momente importante.

Svitolina s-a confruntat cu mari probleme la serviciu și a avut o abordare pasivă, fără a risca în schimburile de mingi.

Până la ediția din acest an, Elina Svitolina (24 de ani) nu reușise să treacă de faza optimilor de finală la Wimbledon.

Au fost game-uri foarte lungi la început, nu am profitat de șansele avute, de aceea am fost dezamăgită. La început, vrei să joci bine, vrei să arăți că este pregătită pentru luptă. Nu aș spune că asta a fost cheia meciului, dar am ratat niște oportunități importante.

Am avut emoții, dar a fost la fel ca în alte meciuri importante. Nu am jucat la fel de multe meciuri mari precum ea, pentru că a câștigat un turneu de Mare Șlem. E și o lipsă de experiență din partea mea, dar ea a jucat incredibil astăzi. S-a deplasat foarte bine și a lovit mingea perfect. Eu am luat câteva decizii greșite în momente importante. În setul doi, la 3-3, am făcut multe erori neforțate și i-am oferit șansa să treacă în avantaj.

Sunt dezamăgită, dar am ajuns în semifinale la Wimbledon, un lucru la care nu mă așteptam. Rămân cu multe amintiri. Voi avea câteva zile de pauză, apoi voi reveni la antrenamente. Unul dintre lucrurile pe care mă voi concentra va fi să am mai multă forță în picioare, să fiu mai explozivă înainte de US Open„, a spus Elina Svitolina la conferința de presă.