Manchester City şi-a apărat cu succes titlul de campioană în Premier League. În ultima etapă, City s-a impus cu 4-1 pe terenul lui Brighton şi şi-a păstrat avantajul de un punct faţă de Liverpool. Cormoranii au trecut cu 2-0 de Wolverhampton.

City a avut emoţii un singur minut pe terenul echipei lui Florin Andone. Murray a deschis scorul în minutul 27 pentru gazde, însă Aguero a restabilit egalitatea în minutul următor. Laporte, Mahrez şi Gundogan au punctat pentru un final fără emoţii pentru echipa lui Pep Guardiola.

Manchester City a terminat sezonul cu 98 de puncte, unul mai mult decât Liverpool. În orice alt sezon din istoria Premier League, cormoranii ar fi fost campioni cu cele 97 de puncte adunate în 38 de etape!

Pe Anfield, Liverpool a învins Wolverhampton cu 2-0 şi se pregăteşte acum pentru finala UEFA Champions League, cu Tottenham. 

Trei jucători au încheiat sezonul din Premier League în postura de golgeteri. Mohamed Salah, Sadio Mane (dublă cu Wolverhampton) şi Aubameyang au marcat câte 22 de goluri.

Manchester City a ajuns la al şaselea titlu de campioană a Angliei! Echipa lui Guardiola este prima care reuşeşte să îşi apere titlul din 2009 încoace, atunci când Manchester United reuşea să cucerească trei titluri consecutive.