VIDEO | Surpriză uriașă la Melbourne! Marele Roger pleacă acasă

Grecul Stefanos Tsitsipas (locul 15 ATP) a produs marea surpriză la Openul Australiei. La doar 20 de ani, Tsitsipas l-a învins pe marele campion elvețian Roger Federer (locul 3 ATP), scor 6-7 (11), 7-6 (3), 7-5, 7-6 (5).

Meciul a durat 3 ore și 50 de minute. A fost spectacol total, ambii jucători au impresionat în schimburile de mingi, atât cu reverul, cât și cu forehand-ul.

Calitatea acestei confruntări este confirmată și de faptul că atât Tsitsipas, cât și Federer au avut mai multe lovituri direct câștigătoare decât erori neforțate.

Stefanos Tsitsipas a fost impecabil la serviciu, pe care nu l-a cedat niciodată, și l-a surprins pe elvețian prin stilul de joc agresiv, cu multe urcări la fileu.

Roger Federer (37 de ani) a câștigat ultimele două ediții ale Openului Australiei și era favorit cert în fața lui Stefanos Tsitsipas, pe care l-a învins la începutul acestui an, la Cupa Hopman (7-6, 7-6).

Nu pot să descriu acest moment. Sunt cel mai fericit om de pe Pământ. Roger este o legendă a sportului nostru, am foarte mult respect pentru el. Este idolul meu de la vârsta de 6 ani. A fost un vis doar să joc împotriva lui pe arena Rod Laver. Îmi place stilul agresiv de joc, menține tenisul viu“, a spus Tsitsipas după cea mai importantă victorie din carieră.

În faza sferturilor de finală la Melbourne, Stefanos Tsitsipas va juca împotriva spaniolului Roberto Bautista-Agut (locul 24 ATP).

Spynews.ro