Marius Şumudică este în centrul atenției în presa din Turcia! După remiza dintre Gaziantep și Konyaspor, scor 0-0, antrenorul român a făcut mai multe gesturi către fanii gazdelor. La conferința de presă, Șumudică s-a enervat și a spus că a auzit înjurături din tribune.

Potrivit presei din Turcia, Șumudică le-a urat celor de la Konyaspor să retrogradeze, făcând un gest cu degetul mare în jos. 

La conferința de presă, antrenorul român și-a pierdut cumpătul după ce a fost întrebat dacă regretă gesturile făcute. Șumudică a cerut să fie respectat în Turcia.

De ce nu ați văzut că i-am aplaudat pe fani? Dacă aţi fi trăit ce am trăit eu timp de 90 de minute… nu e ușor. Aţi văzut gestul lor faţă de mine? Nu am vrut să-i provoc cu acel gest, dar eu niciodată în viaţă nu pot accepta să mi se insulte familia de către fani pentru că sunt român, nu turc. Când auzi înjurături de mamă nu îţi place. Am venit în Turcia ca să muncesc în Turcia, pentru că îmi place Turcia. Dar nu mă înjura de mamă şi de familie pentru că nu sunt turc… Dar voi lua paşaportul turcesc şi veţi vedea. Când voi fi turc, voi fi la fel„, a spus Marius Șumudică.

Konyaspor cere sancționarea lui Șumudică

Ca urmare a acestui incident, clubul Konyaspor i-a cerut Federației Turce să ia măsuri împotriva lui Marius Șumudică.

Condamnăm cu fermitate gesturile făcute de antrenorul echipei Gaziantep, Marius Şumudică, după meci. Mai întâi a provocat spectatorii noștri, apoi a avut gesturi ruşinoase către suporteri. Pentru acest gest nepotrivit pentru un antrenor şi care nu are legătură cu sportivitatea, invităm comisiile avizate ale Federaţiei să îşi facă datoria”, este mesajul postat pe contul de Twitter al clubului Konyaspor.

După 14 etape din prima ligă turcă, Gaziantep ocupă locul 11 în clasament, cu 17 puncte.