Petrolul Ploiești s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după un ‘galop de sănătate’ cu echipa de Liga a 3-a Sănătatea Cluj, scor 7-0. Meciul s-a jucat pe Cluj Arena.

Au marcat Hamza (16′), Gavrilă (22′, 44′ şi 62′), Marinescu (78′), Blănaru (79′) şi Arnăutu (84′).

Am tratat meciul foarte serios. Faptul că au eliminat deținătoarea trofeului ne-a pus în gardă. Și faptul că au în echipă jucători care au evoluat în Liga 1, chiar dacă au o anumită vârstă… mă refer la Laurențiu Rus, Ciupe, Roman, Rada, Matei. O echipă care poate să creeze surprize, dacă îi lași să joace. Am reușit să marcăm repede și astfel jocul a fost la discreția noastră.

Mă bucur pentru ei, mă bucur și pentru Blănaru că a reușit să spargă gheața, chiar dacă a fost un gol simplu. Este important să aibă un moral ridicat, pentru că știu ce jucători antrenez. Trebuie să tratăm fiecare meci așa cum l-am tratat pe cel de astăzi.

Cu siguranță, o să avem un cuvânt greu de spus în această competiție, pentru că este unul dintre obiectivele noastre, să mergem cât mai sus. Faptul că marchezi, că îți iese jocul, că reușești faze frumoase, îți dă încredere, dar la fel de adevărat este că după un astfel de rezultat nu trebuie să ne luăm aripi.

Prindem entuziasm pentru că am jucători care pot face diferența, care se antrenează foarte bine. În plus, clasamentul de acum (n.a. – din Liga a 2-a) este ireal, pentru că sunt echipe care au 12 meciuri, altele au 14 meciuri. Când se va termina acest an, vom trage linie și vom vedea care echipa sunt acolo sus„, a spus Flavius Stoican la finalul partidei.

Petrolul este a patra echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei României, după AFC Hermannstadt, FCSB şi Academica Clinceni.

‘Lupii galbeni’ se concentrează acum pe luptele din Liga a 2-a, iar sâmbătă, de la ora 11.30, vor reveni pe arena „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu ASU Politehnica Timișoara.