VIDEO | Stoican, după 0-3 cu UTA: “Astea sunt probleme, când cad elicoptere”

Flavius Stoican a încercat să reducă la minim impactul primului eşec suferit de Petrolul în actuala stagiune.

După 0-3 cu UTA la primul meci oficial disputat pe propriul teren, antrenorul găzarilor a încercat să privească părţile bune ale jocului etalat de echipa sa. Pentru Petrolul urmează o deplasare la Călăraşi, iar Stoican speră că moralul fotbaliştilor săi nu a fost şifonat de înfrângerea la scor de neprezentare.

“Important este, în situaţiile astea, că trebuie să trecem peste situaţiile astea, e fotbal, un sport, un joc, presiunea asta este poate pusă prea artificial. Nu se întâmplă nimic. A murit, Dumnezeu să-l ierte, Florin Halagian, astea sunt probleme, când mor oameni, cad elicoptere, sunt infractori care omoară, astea sunt probleme. În rest, e un joc de fotbal. Vreau să văd mai multă determinare şi mai mult entuziasm” – a fost mesajul antrenorului pentru jucători şi pentru suporterii petrolişti.

“Una peste alta, este un joc de la care trebuie să învăţăm, să fim mult mai dinamici în teren, să fim oameni care să arătăm că ştim mult mai mult fotbal, să fim jucători care ne punem în valoare calităţile, să nu fim timoraţi, robotizaţi, indiferent de echipa pe care o întâlnim. A fost penalty. Acuma, ce să…? Dacă i-a dat în mână, nu i-a dat în mână, nici nu mai ştii când e henţ, când nu e henţ, când îi dă mingea, când îşi depărtează mâna… A fost iarăşi o fază asemănătoare sau cel puţin pe Melinte l-a lovit mingea pe mână, a vrut să dea pasă către portar, i-a căzut pe mână, n-a fost henţ. La noi în careu, henţ. Nu învinovăţesc arbitrul, asta să fie clar. Dar până la urmă, noi trebuia să fim atenţi la situaţiile pe care le-am avut pentru că am controlat jocul. Nu se va mai întâmpla să domini un adversar şi să pierzi, sau o să fie situaţii foarte rare. Dacă noi jucăm aşa, nu avem cum să câştigăm” – a explicat Stoican la flash-interviul de la finalul partidei.

Dunărea Călăraşi – Petrolul se va juca duminica viitoare, de la ora 15.30.