Japoneza Naomi Osaka (locul 4 WTA) a învins-o pe Karolina Pliskova (8 WTA) din Cehia și s-a calificat în premieră în finala Openului Australiei. La numai 21 de ani, Osaka poate să câștige al doilea turneu de Mare Șlem la rând, după triumful de la Openul SUA.

Partida a durat aproximativ două ore. Osaka a servit excelent, a reușit 15 ași și a impresionat prin jocul agresiv și precizia loviturilor.

Raportul loviturilor direct câștigătoare a fost zdrobitor în favoarea japonezei: 56-20. Pliskova a greșit mai puțin (21-30 la erori neforțate).

În setul decisiv, Naomi Osaka a concretizat singura șansă de break avută, în timp ce Karolina Pliskova a irosit toate cele patru oportunități.

Până la ediția din acest an, Osaka nu trecuse niciodată de optimile de la finală la Melbourne. Naomi este prima jucătoare din Japonia care ajunge în finala Openului Australiei.

În finală, Naomi Osaka va juca împotriva cehoaicei Petra Kvitova (locul 6 WTA).

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Petra cea Mare! Kvitova e în finala Openului Australiei, după un parcurs perfect

Campioana de la Openul Australiei va urca pe primul loc în clasamentul mondial WTA. În prezent, Osaka are un avantaj de 40 de puncte faţă de Kvitova. Simona Halep va coborî pe poziția a treia.