O statuie a starului englez David Beckham (43 de ani) a fost dezvelită în orașul american Los Angeles. Este prima statuie din SUA care înfățișează un jucător de fotbal. 

Beckham a jucat în campionatul nord-american (MLS) pentru LA Galaxy, între 2007 şi 2012.

Statuia îl reprezintă pe David Beckham în tricoul echipei americane, în timp ce execută o lovitură liberă care a devenit marcă înregistrată.

Vreau să mulţumesc clubului şi celor care au realizat această statuie, fiindcă datorită lor voi rămâne mereu tânăr. Din prima zi, când eu, Victoria și copiii am venit în acest oraș, ne-am simțit ca acasă. Pentru acest lucru, vă vom fi mereu recunoscători. A fost un drum emoționant, de succes… am câștigat campionate și ne-am simțit foarte bine. Lumea mă oprea pe stradă și îmi spunea că în Los Angeles visurile se pot îndeplini. Astăzi, un vis a devenit realitate. Vă mulțumesc„, a spus David Beckham, vizibil emoționat.

David Beckham a fost elogiat de către americanul Bruce Arena, fostul său antrenor. Cei doi au contribuit la câștigarea a două campionate cu LA Galaxy, în 2011 și 2012.

Fost jucător la Manchester United și Real Madrid, David Beckham s-a retras în 2013. Englezul este patronul echipei de fotbal Inter Miami CF, care va juca în MLS din 2020.