RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Stați drepți! Vorbește Mutu! Îndemnul deosebit dat României U21 pentru Euro

Naționala României U21 debutează săptămâna viitoare la un nou turneu final de Campionat European.

Jucătorii antrenați de Adrian Mutu au avut parte de o surpriză. Selecționerul de 42 ani le-a ținut un discurs special înainte de plecarea spre Ungaria. România este în Grupa A și se va duela cu Ungaria, Germania și Țările de Jos.

La ultimul Euro, cel din 2019, România a ajuns până în semifinale, unde a fost eliminată chiar de Germania, viitoarea adversar din grupe, cu scorul de 2-4. Adrian Mutu a pregătit un discurs motivațional care să ajungă la inima elevilor săi și să trezească în ei sentimentul patriotic pentru naționala României.

Romania U21 1

„Știu că veniți din momente diferite, unii sunteți euforici, dați goluri la echipele de club, alții, mai puțin, nu aveți victorii sau nu prea jucați. De aceea, toate lucrurile acestea, pozitive și negative, trebuie lăsate la această poartă, nu contează. Under 21 e altceva, Campionatul European e unic, îți dă multă responsabilitate și importanță. Veți vedea peste ani ce se va întâmpla dacă vom avea rezultatele pe care ni le dorim.

Valoarea voastră ca jucători de fotbal nu stă în perioada de formă actuală, stă în constanță și trofee. Când cineva te măsoară cine ești se uită la statistică și la trofee. Dacă nu le ai, ești doar un jucător care joacă fotbal. Așa cum am mai zis, încrederea mea în voi este dincolo de cer, foarte mare, de aceea vă cer foarte mult.

EXCLUSIV | Presiune pe naționala antrenată de Adrian Mutu: “Acum avem așteptări și din partea lor”

Cu cât aveți mai multe rezultate, cu atât pretențiile cresc și trebuie să muncești mai mult. Lăsați totul deoparte, concentrați-vă pentru că a ieși din grupe e un obiectiv intermediar la cel principal. A merge la EURO nu înseamnă a merge în vacanță și a ne simți împliniți că suntem acolo. Gândiți-vă, înainte de meciul cu Danemarca, tensiunea cu care ați jucat, ambiția… La Euro toate meciurile sunt așa. Primul, cu Țările de Jos, și până în finală, toate meciurile sunt așa.

mutu profimedia 0570106484

Atitudinea voastră trebuie să fie din ce în ce mai bună, concentrarea să fie din ce în ce mai mare, pe măsură. Voi sunteți buni, dar și ei sunt buni. Nu mai jucăm cu Malta sau Finlanda, întâlnim echipe ca noi, iar eu știu că sunteți în stare să arătați că sunteți cei mai buni. E un moment unic pentru voi, veți vedea ce importanță vă va da acest turneu final ca fotbaliști, pe viitor.

Concentrați-vă, adunați-vă! Suntem România, dar echipa o formăm noi prin modul în care vă concentrați și sunteți atenți. Și nu uitați că sunteți cei mai buni! Am jucat cu Danemarca, o echipă foarte bună, și a stat cu fundul în poartă 90 de minute, n-a ieșit de acolo. Nu vă stă nimeni în față, credeți-mă! Mai aveți puțin până veți juca la turneul final. Lăsați tot, uitați de echipele de club, aici sunteți la echipa națională a României, e altceva, e mult peste!”, a fost îndemnul lui Adrian Mutu, pentru jucătorii României U21.

Turneul final al Campionatului European din 2021 va avea loc în perioada 24-30 martie, la Budapesta.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Adrian Mutu a anunţat lotul pentru EURO! Ei sunt România U21!

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare