Fotbalul românesc se confruntă cu numeroase probleme privind infrastructura, iar mai multe echipe din Liga 1 joacă meciurile considerate pe teren propriu pe alte stadioane. Acestă situație este aproape de final pentru nou promovata Academica Clinceni. Arena proprie a fost modernizată și va fi inaugurată la finalul lunii octombrie.

De la începutul acestui sezon, Academica Clinceni a disputat meciurile considerate pe teren propriu la Voluntari, Giurgiu și Călăraşi.

Clinceni este o comună din Ilfov cu doar 4.700 de locuitori, fiind cea mai mică localitate cu echipă în prima ligă din România.

Noul stadion va fi inaugurat la meciul cu Universitatea Craiova, din 27 octombrie, de la ora 15:00.

Vom juca acasă

Academica Clinceni este foarte aproape de un moment istoric. Stadionul din Clinceni este pregătit pentru a găzdui meciuri în Liga I. Prima partidă: Academica Clinceni – Universitatea Craiova | duminică, 27 octombrie, ora 15

Publicată de Academica Clinceni pe Miercuri, 16 octombrie 2019

Deși a fost modernizată la standardele Ligii 1, arena din Clinceni nu are mai mult de 2.000 de locuri.

„Practic, jucând numai în deplasare, nu este OK pentru jucători. Ei se simt foarte bine aici, au spectatorii aproape şi contează foarte mult acest aspect. E clar că forţa lor va creşte în momentul în care acest stadion, mai ales la meciurile cu echipele de tradiţie sau echipele fruntaşe, acest stadion se va umple.

În Liga a 2-a, din ce îmi aduc eu aminte, în afară de două egaluri, nu am pierdut niciun meci aici, cu absolut nimeni. Este greu să te bată cineva aici, dar e diferenţă între Liga a 2-a şi Liga 1. Chiar discutam şi eu cu domnul primar şi mai sunt anumite detalii de pus la punct, aşa că sunt şanse să jucăm meciul cu Craiova chiar pe acest stadion.

Dacă luni sunt lucrurile OK, nu cred că vor fi probleme. Nu am făcut un calcul, dar cel puţin 6 puncte cred că le aveam dacă jucam toate meciurile de acasă pe stadionul nostru”, a spus Ilie Poenaru, antrenorul de la Academica.

FOTO- Academica Clinceni