Țipete și sudoare la finish-ul etapei a doua din Turul României!

La mare luptă, polonezul Stanislaw Aniolkowski a trecut primul linia de sosire, fiind urmat de estonianul Mihkel Raim. Eduard Grosu s-a clasat al treilea în etapa de 176,3 km încheiată la Focșani. După primele două zile, olandezul Ivar Slick rămâne lider în clasamentul general.

„A fost mai greu decât mă așteptam, o etapă foarte dificilă. Mă așteptam la un traseu mai plat, cățărarea a fost mai dificilă și mai lungă decât mă așteptam. Au fost momente în care mă gândeam că nu voi mai purta tricoul galben. În ultimii 40 km, cu ajutorul colegilor, am reușit să revin în plutonul fruntaș și să termin cursa în jurul locului al 12-lea. Sunt fericit că am reușit să îmi păstrez tricoul”Ivar Slick, ciclist Monkey Town.

Cu două locuri trei în primele două zile, Eduard Grosu este purtătorul tricoului albastru și caută, în continuare, victoria de etapă.

„În ciclism victoria contează. Astăzi din nou nu am pierdut pe mâna mea și asta mă frustrează cel mai tare. Știu că sunt cel mai rapid din plutonul acesta și greșim prostește, pierdem victorii. Nu am știut că sosirea va fi pe pavaj și am așteptat să declanșez sprintul foarte mult. Am ceva cunoștințe în Târgoviște și în seara asta o să-i rog să îmi filmeze sosirea ca să o văd. Mâine sper să vină victoria asta odată”Eduard Grosu, ciclist echipa națională a României.

La Brașov au luat startul 96 de cicliști iar la sosire au mai ajuns 92. S-a rulat cu o viteză medie de 42,96 de km/oră. Pe coborârea de la Ojdula a avut loc o căzătură, doi dintre cicliști fiind transportați la spital pentru investigații mai amănunțite.


Clasamentul etapei II:

Loc 1: Stanislaw Aniolkowski – CCC Developement Team

Loc 2: Mihkel Raim – Estonia National Team

Loc 3: Grosu Eduard – Echipa Națională a României

Deținătorii tricourilor distinctive:

Tricoul Galben:  Ivar Slik (Monkey Town – A Block CT)

Tricoul Roșu: Filippo Ferronato (Cycling Team Friuli)

Tricoul Verde: Patryk Stosz (CCC Development Team)

Tricoul Alb:  Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT)

Tricoul Albastru: Eduard-Michael Grosu (Echipa națională a României)