VIDEO | Șomaj tehnic la Gaz Metan Mediaș! Mărginean: “Nu ştim încotro să o apucăm, pe ce ne bazăm”

Președintele de la Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean, a anunțat instituirea șomajului tehnic pentru toți angajații clubului, pe fondul suspendării competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus. Mărginean a subliniat că situația financiară a medieșenilor este critică, iar bugetul pentru sezonul viitor este sub semnul întrebării.

Gaz Metan Mediaș ocupă locul 6 în clasamentul play-off-ului Ligii 1, după două etape.

clasament play off 2

Gaz Metan Mediaș este în procedură de reorganizare, iar pe 25 martie trebuia să se pronunţe tribunalul privind ieşirea din reorganizare. Ulterior, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă în România şi s-au suspendat toate procesele.

Financiar au intervenit multe probleme pe care nu le putem controla. Nu ştim dacă reluăm campionatul ca să jucăm toate meciurile din play-off. Asta ar însemna o pierdere în jur de 270.000 de euro. Nu am reuşit la acest moment să ne creionăm un buget pentru sezonul viitor din sponsorizare, contract de publicitate, toate erau în derulare cu propunere, unele expirau în 30 iunie şi trebuia din nou să negociem.

Este o perioadă grea, trebuie să fim solidari. Noi am plătit salariile pe ianuarie şi februarie integral. Am plătit toate contribuţiile la stat, deci noi practic nu avem nicio problemă. Ne-am luat o măsură de precauţie, am cerut administratorului judiciar să avizeze planul de intrare în şomaj tehnic începând cu Mărginean Ioan şi tot personalul pe care-l am la dispoziţie.

Nu ştim încotro să o apucăm, pe ce ne bazăm. Atunci am zis să fim toţi solidari, să trecem prin perioada asta, cât durează. Sperăm să reluăm, să disputăm meciurile pe care le mai avem de jucat. Le mulţumesc căpitanilor de echipă, pentru că noi astăzi depunem cererea prin care tot personalul intră în şomaj tehnic“, a spus Ioan Mărginean, în cadrul unei conferințe de presă.

#ConferintaPresa #GazMetan Președintele Ioan Mărginean și cei doi căpitani Marius Constantin și Răzvan Pleșca susțin o conferință de presă.

Publicată de Gaz Metan Mediaș pe Miercuri, 1 aprilie 2020

Guvernul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie.