Elvețianul Roger Federer (locul 3 ATP) a fost învins de către japonezul Kei Nishikori (locul 9 ATP), scor 7-6 (4), 6-3, în Grupa Lleyton Hewitt din cadrul Turneului Campionilor de la Londra.

Partida a durat o oră și jumătate. Federer (37 de ani) nu a prins o zi bună la serviciu, în timp ce Nishikori (28 de ani) a returnat excelent. Elvețianul a încercat să joace agresiv, dar japonezul a găsit deseori culoarele de passing.

Deși venea după două turnee foarte bune în sală (trofeu la Basel și semifinale la Paris), Roger Federer a dat semne de nervozitate. Elvețianul a comis 34 de erori neforţate.

Cu doar 6 lovituri câștigătoare, Nishikori a fructificat la maximum tactica defensivă, pentru a obține cea de-a treia victorie împotriva lui Federer, din zece confruntări.

În urmă cu zece zile, Kei era învins de către Roger în sferturile de finală ale Masters-ului de la Paris, scor 6-4, 6-4.

În aceeași grupă, sud-africanul Kevin Anderson (locul 6 ATP) s-a impus în faţa austriacului Dominic Thiem (8 ATP), scor 6-3, 7-6 (10).

Luni sunt programate confruntările din Grupa Gustavo Kuerten: Alexander Zverev (Germania, locul 5 ATP) – Marin Cilici (Croația, 7 ATP), de la ora 16:00, și Novak Djokovici (Serbia, 1 ATP) – John Isner (SUA, 10 ATP), de la ora 22:00.

Djokovici (31 de ani) va încheia anul pe primul loc în clasamentul mondial.