Simona Halep (locul 4 WTA) a început pregătirile pentru US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, programat în perioada 26 august – 8 septembrie. La antrenamentul româncei a participat și australianul Darren Cahill, care i-a oferit mai multe sfaturi Simonei.

În mod oficial, Cahill este prezent la turneele de Mare Șlem din postura de comentator sportiv pentru ESPN. Dar australianul se implică pe teren aproape la fel ca în perioada când o pregătea pe Halep.

Cum de am ajuns deja la următorul turneu de Mare Șlem?! Salutare, US Open„, a fost mesajul Simonei Halep.

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep (27 de ani) la US Open este semifinala din 2015. În ultimii doi ani, a fost eliminată încă din primul tur.

Antrenorul oficial al Simonei Halep este Daniel Dobre, cu care colaborează din luna martie a acestui an. Momentul cel mai important a fost triumful de la Wimbledon.

Sub îndrumarea lui Darren Cahill, Simona Halep a ajuns în premieră pe locul 1 în lume și a câștigat primul turneu de Mare Șlem (Roland Garros 2018). Cei doi au lucrat împreună din ianuarie 2015 până la începutul acestui an.

Într-un interviu recent, Simona și-a manifestat încrederea că antrenorul australian va reveni alături de ea, pentru a câștiga alte trofee de Mare Șlem.

„Nu ştiu dacă revine Darren. A rămas să vorbim după US Open. Eu îmi doresc foarte mult să revină cu noi în echipă, pentru că ne completează foarte bine. Dacă ar veni, aş putea fi capabilă să mai câştig Grand Slam-uri. Feeling-ul meu este că da, va reveni. Am încredere că o să vină. Ţin legătura cu Darren Cahill prin telefon. Îi cer sfatul, îmi dă sfaturi. Am vorbit înainte de fiecare meci la Wimbledon. Am vorbit şi cu domnul Dobre şi împreună am făcut o analiză foarte bună„, a spus Halep la TVR 1.