Simona Halep (locul 3 WTA) a efectuat primul antrenament pe zgura de la Paris. Românca s-a familiarizat cu noua arenă Philippe-Chatrier de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului.

Deși nu are niciun trofeu în acest an, Simona Halep (27 de ani) este considerată principala favorită să câștige competiția de la Paris. Constănțeanca este campioana en titre și a mai reușit două finale (2014 și 2017).

Ne face mereu plăcere să te revedem, Simona Halep. Campioana en titre pare să fie în cea mai bună formă pe noua arenă Chatrier„, a fost mesajul organizatorilor.

Simona Halep a ajuns astăzi la Paris și este încrezătoare înaintea turneului ei preferat.

Plec la Roland Garros foarte bucuroasă, pentru că a trecut un an şi eu sunt campioana de la ediţia trecută. Sunt foarte veselă că trebuie să merg acolo, Parisul este oraşul meu preferat şi abia aştept să ajung. Mereu am în mintea şi în sufletul meu momentele de anul trecut şi de fiecare dată mă ajută. Sunt cele mai speciale momente şi cu siguranţă aşa vor rămâne pentru că a fost pentru prima dată şi a fost şi turneul meu preferat.

Zgura este o suprafaţă care îmi place. Pentru mine cel mai important lucru este că sunt aptă şi că mă duc din nou acolo. Contează fiecare zi la Roland Garros, indiferent de ce am spune noi. Până în a doua săptămână trebuie să câştigi câteva meciuri, meciuri grele„, a spus românca pe aeroport.

Stadionul principal de la Roland Garros, Philippe-Chatrier, a fost reconstruit și poate găzdui maximum 15.000 de spectatori. Acoperișul retractabil va fi disponibil abia din 2020, astfel că vremea ar putea să afecteze și anul acesta programul turneului.

Openul Franței se va disputa în perioada 26 mai – 9 iunie și oferă premii totale în valoare de 15 milioane de euro.