Simona Halep (locul 4 WTA) se pregătește pentru debutul la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului. Constănțeanca s-a antrenat alături de grecoaica Maria Sakkari (31 WTA).

US Open se va desfășura în perioada 26 august – 8 septembrie. Ediția din acest an oferă premii record în valoare de 57 de milioane de dolari.

Simona Halep va întâlni o jucătoare venită din calificări în primul tur al US Open, confrom tragerii la sorţi efectuate joi.

Dacă va trece de acest tur, Halep va juca în turul doi cu Katerina Kozlova din Ucraina, locul 74 WTA, sau cu o altă jucătoare din calificări.

În turul al treilea, ‘Super Simo’ ar putea să o înfrunte pe Barbora Strycova din Cehia, locul 32 WTA.

Daneza Caroline Wozniacki (locul 19 WTA) sau jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (locul 15 WTA) poate fi adversara Simonei Halep în optimi.

În faza sferturilor de finală, Petra Kvitova din Cehia, locul 6 WTA, sau americanca Sloane Stephens, locul 11 WTA, sunt posible adversare.

Halep (27 de ani) a avut evoluții dezamăgitoare în ultimii doi ani la US Open, fiind eliminată încă din primul tur (de către Șarapova în 2017 și Kanepi în 2018). 

Cel mai bun rezultat obținut de către ‘Super Simo’ la Flushing Meadows este semifinala din 2015. În 2016, a ajuns în sferturi.